Vrijeme održavanja: 27.03.2019.

Objavljeno: 19. 03. 2019. , Ažurirano: 27. 03. 2019.

U Uredu HGK za područja posebne državne skrbi Knin održan je Okrugli stol o poduzetništvu, koji je dio aktivnosti projekta Razvoj partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije, faza III.

Na Okruglom stolu govorilo se o trima temama – društvenom, obiteljskom i ženskom poduzetništvu i predstavljen je priručnik napravljen kao nastavni materijal, odnosno informativno štivo za promociju i jačanje svijesti o poduzetništvu.

Među ostalim, cilj je ove aktivnosti osnažiti sve one koji žele hrabro zakoračiti u svijet poduzetništva, neovisno o tome žele li to napraviti otvaranjem trgovačkog društva, obrta, obiteljsko-poljoprivrednoga gospodarstva (OPG-a) ili udruživanjem u zadruge.

Razvojna agencija Šibensko-kninske županije nositelj je ovoga dvogodišnjeg projekta koji provodi u partnerstvu sa Šibensko-kninskom županijom, Srednjom školom Lovre Montija Knin, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područnim uredom u Šibeniku i Uredom Hrvatske gospodarske komore za područja posebne državne skrbi u Kninu.

Ukupnim iznosom projekta od 1.981.518,59 kuna financiraju se aktivnosti kojima se poboljšava situacija nezaposlenih osoba unutar ranjivih skupina, i to tako da se organiziraju edukacije za specifična radna mjesta, okrugli stolovi o poduzetništvu, pružaju savjeti o stručnim kvalifikacijama te se organiziraju radionice na kojima se potiče motivacija i poduzetničko razmišljanje.