Vrijeme održavanja: 24.06.2016.

Objavljeno: 23. 06. 2016. , Ažurirano: 21. 10. 2016.

Ured HGK za područja posebne državne skrbi Knin i Grad Drniš održali su manifestaciju 7. Festival sira – Drniš 2016., u petak, 24. lipnja, u Drnišu na Gradskom trgu Poljana u 17 sati, pod pokroviteljstvom Šibensko-kninske županije.
Cilj organizatora bio je promicati sirarsku proizvodnju te poticati stvaranje zaštitnog znaka autohtonih i tradicijskih sireva, a stručni obol dala joj je suradnja s Agronomskim fakultetom iz Zagreba koji je ocjenjivao sireve s područja Ličko-senjske, Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije.

Na manifestaciji je sudjelovalo tridesetak izlagača, prvenstveno sirara, ali i pršutara, medara, te proizvođača raznih suvenira.

Prilikom svečanog otvorenja Festivala, nazočne je pozdravio dogradonačelnik Grada Drniša Nikola Lovrić, zamjenik župana Šibensko-kninske županije Zoran Smolić, predsjednik Županijske komore Šibenik Ivan Soža, te voditelj Ureda HGK za podrčja posebne državne skrbi Knin Josip Laća.
Na manifestaciji je dodijeljeno i pet medalja, i to tri zlatne i dvije srebrne.

Posjetitelji su, uz vrhunske sireve, pršut, i ostale delicije, mogli uživati i u prigodnom zabavnom programu grupe Bagatin i predstavljanju izrade koktela Udruge barmena Beli, a program je trajao do kasnih večernjih sati. Liga protiv raka Grada Drniša organizirala je humanitarnu akciju prikupljanja sredstava prodajom umjetničkih slika.