Objavljeno: 14. 07. 2016. , Ažurirano: 21. 10. 2016.

Cilj ove manifestacije je obogatiti turističku ponudu šireg drniškog područja, ostvariti promidžbu poduzetništva, zadrugarstva i obrta, kao i promidžbu tradicijskih obrta i lokalnih proizvoda kroz gastronomske specijalitete s naglaskom na lokalni identitet – Drniški pršut.

Ova godina je posebno važna, budući da je Drniški pršut krajem 2015. godine dobio zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla na zajedničkom EU tržištu.

Time je okrunjena duga tradicija proizvodnje Drniškog pršuta i znanje i vještina lokalnog stanovništva u stvaranju ovog prestižnog proizvoda.

Organizator 3. Međunarodnog festivala pršuta – Drniš 2016. je Grad Drniš u suorganizaciji sa Šibensko- kninskom županijom, Udrugom proizvođača drniškog pršuta i Hrvatskom gospodarskom komorom.

Ove godine Festival se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Ministarstva poduzetništva i obrta i Hrvatske turističke zajednice.

Manifestacija je izložbeno prodajnog karaktera te ima namjeru omogućiti svim zainteresiranim gospodarskim subjektima da promoviraju i prodaju  svoje proizvode i usluge.

www.drniskiprsut.com