Objavljeno: 17. 05. 2022. , Ažurirano: 13. 06. 2022.


RCK-Split-logo-1.png

HGK – Županijska komora Split organizirala je 16. svibnja posjet učenika osmih razreda Osnovne škole Žnjan – Pazdigrad hotelu Radisson Blu u Splitu, kao jedan od posjeta učenika sektorskim tvrtkama pod nazivom 'Posjeti tvrtku - upiši struku'. 

Posjet je organiziran u sklopu projekta Uspostava regionalnog centra kompetentnosti (RCK) u sektoru turizma i ugostiteljstva, u kojem su ŽK Split i hotel Radisson Blu projektni partneri.

rck2.jpg
Učenici na recepciji hotela; Izvor: HGK.


Cilj je posjeta bio upoznavanje učenika sa svim segmentima rada u hotelu, kako bi im se na licu mjesta približila zanimanja u turističko-ugostiteljskoj djelatnosti te ih se zainteresiralo za nastavak obrazovanja za ugostiteljska i turistička zanimanja u sklopu RCK-a.

Tijekom posjeta, učenicima je pobliže prezentiran rad na recepciji te u odjelu rezervacija, uz niz zanimljivih primjera iz prakse koji su potaknuli dječju maštu. Također, učenici su obišli različite dijelove hotela, od recepcije, restorana, konferencijskih dvorana, wellnessa, bazena  i luksuznih soba više kategorije.

rck 5.jpg
Osmaši su bili vrlo zainteresirani za predavanje o radu u hotelu; Izvor: HGK.


Učenici su bili izuzetno zainteresirani za sve što im je prezentirano te su svakako izrazili želju za nastavkom obrazovanja u turizmu i ugostiteljstvu kako bi sutra bili vrijedan dio kolektiva kakav je i sada u hotelu Radisson Blu.
lenta.png

Učenici i nastavnici prije ulaska u hotel
Izvor: HGK