Objavljeno: 16. 05. 2018. , Ažurirano: 05. 06. 2018.


Županijska komora Sisak organizirala je 15. svibnja radni sastanak predstavnika računovodstvene i knjigovodstvene djelatnosti Sisačko-moslavačke županije.

Na sastanku su izabrani predstavnici računovodstvene i knjigovodstvene djelatnosti s područja Sisačko-moslavačke županije za Vijeće Udruženja računovođa HGK. Za predsjednika Vijeća Udruženja predložen je Dragutin Jakulić, vlasnik i prokurist tvrtke Suvremeni biro d. o. o. iz Siska, a za člana Vijeća Miroslav Vidaković, vlasnik i direktor Z.M.V.-ECO d. o. o. iz Novske.

Prisutni predstavnici računovodstvene i knjigovodstvene djelatnosti s područja županije podržali su osnivanje Udruženja smatrajući da je pred Udruženjem veliki posao, ponajprije radi reguliranja struke. Posebno su se osvrnuli na probleme poslovanja, koji se odnose na česte promjene zakonskih propisa te na tumačenja pojedinih propisa za koje, ističu, od različitih institucija dobivaju različita mišljenja.

Osnivačka sjednica Udruženja računovođa održat će se u lipnju u Hrvatskoj gospodarskoj komori, na adresi Rooseveltov trg 2, Zagreb. Udruženje računovođa HGK okupljat će članice Komore registrirane za djelatnost iz područja M Nacionalne klasifikacije djelatnosti (stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti), odjeljka 69 (Pravne i računovodstvene djelatnosti), skupine 69.2 (Računovodstvene, knjigovodstvene i revizijske djelatnosti; porezno savjetovanje), razreda 69.20 (Računovodstvene, knjigovodstvene i revizijske djelatnosti).