Objavljeno: 19. 02. 2018. , Ažurirano: 21. 02. 2018.

Pet tjedana su panelisti Udruge Olea u ŽK Šibenik analizirali i organoleptički ocjenjivali pristiglih 288 uzoraka maslinovih ulja.

"Od pristiglih uzoraka za 3. Festival maslina u Zagrebu, 77 posto ulja je ekstra djevičanske kategorije, ostala ulja su djevičanske kvalitete, a pet je uzorka u lapante kategoriji maslinovih ulja. S obzirom na to da zbog visokih ljetnih temperatura u protekloj godini nije bilo značajnijeg napada maslinove muhe, očekivali smo veći postotak ulja ekstra djevičanske kvalitete", izjavio je Davor Antica, viši stručni suradnik ŽK Šibenik. Antica je dodao da broj uzoraka koje se ocjenjuje za Festival maslina u Zagrebu raste svake godine, što govori da je ova manifestacija itekako dobrodošla za glavni grad i da ima jako dobru perspektivu.

Antica je istaknuo da je Festival maslina koristan za proizvođače ulja i za promociju te prodaju maslinova ulja u Zagrebu i okolici. Na manifestaciji će biti zanimljivih i stručnih predavanja o uzgoju maslina i maslinovu ulju, a na vođenim degustacijama koje će voditi članovi Udruge Olea iz Šibenika posjetitelji će moći kušati ulja te naučiti mane i vrline maslinova ulja. Antica, ujedno predsjednik Udruge Olea Šibenik, pozvao je na Festival sve građane Zagreba.