Vrijeme održavanja: 19.12.2016.

U ŽK Koprivnica, na sjednici Gospodarskog vijeća u ponedjeljak, 19. prosinca, svečano su uručeni ugovori o stipendiranju novim stipendistima Zaklade HGK - Županijske komore Koprivnica, za stipendiranje učenika i studenata.

Stipendiranjem studenata deficitarnih struka i dodjelom stipendija od 1.500,00 kuna mjesečno do završetka studija, Zaklada već devet godina motivira studente s područja Koprivničko-križevačke županije za uspješno studiranje i razvijanje kompetencija koje traži tržište rada. Od  početka rada Zaklade putem deset javnih natječaja izabrana su 44 stipendista, studenta koji studiraju ili su diplomirali na devet različitih fakulteta. Na diplomskim i integriranim studijima diplomiralo ih je 27. Dodijeljeno je i osam stipendija u vidu novčane pomoći za redovno školovanje u trajanju od godine dana učenicima i studentima izuzetno lošeg socijalno-ekonomskog statusa.

Osnivači Zaklade Zaklade Podravka d. d. Koprivnica, Radnik d. d. Križevci, Hartmann d. o. o. Koprivnica, Rasco d. o. o. Kalinovac i Hrvatska gospodarska komora, kontinuiranim stipendiranjem studenata deficitarnih struka preuzimaju dio društvene odgovornosti za obrazovanje  mladih i daljnji gospodarski razvoj Podravine i Prigorja.

Kao neprofitna pravna osoba, Zaklada prihode stječe ponajprije donacijama zakladnika i podupiratelja, a tako prikupljena sredstva služe isključivo ostvarivanju svrhe stipendiranja i pružanja novčane pomoći stipendistima. Rad Zaklade, uz njene osnivače, podupiru i tri donatora iz redova gospodarskih subjekata i jedinica lokalne uprave i samouprave: Belupo d. d. Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija i Grad Križevci, a donacije Zakladi daju i osnivači Podravka i Radnik.

Na ovogodišnjem natječaju, provedenom tijekom studenoga, među brojnim prijavama najviše bodova na temelju postavljenih kriterija ostvarile su prijave pet studenata medicine, građevinarstva i strojarstva, s kojima su sklopljeni Ugovori o stipendiranju, kojima se iz sredstava Zaklade dodjeljuje mjesečna stipendija od 1.500 kuna do kraja redovnog školovanja. To su:

Marina Markotić, studentica treće godine građevinarstva na  Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu,
Adela Marinelli, studentica četvrte godine medicine na  Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu,
Mateo Martinaga, student četvrte godine strojarstva na  Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu,
Gabrijel Mađerić, student druge godine strojarstva na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i
Ema Šlabek, studentica druge godine medicine na  Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.