Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i predsjednik HGK - ŽK Virovitica Ivan Slamić
Izvor: HGK

U Virovitici održan Doručak s hrvatskih farmi


Objavljeno: 24. 04. 2017. , Ažurirano: 24. 04. 2017.


S ciljem promocije svježih i kvalitetnih proizvoda s domaćih farmi, Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska poljoprivredna agencija organizirali su u Virovitici u ponedjeljak, 24. travnja, manifestaciju Doručak s hrvatskih farmi

Svoje proizvode predstavilo je tridesetak poljoprivrednih proizvođača s područja Virovitičko-podravske županije, a poslužene su tradicionalne hrvatske namirnice: med, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, kruh, peciva i jaja, isključivo proizvodi s oznakama: Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Med iz Lijepe Naše, Kruh hrvatskih polja, Brašno hrvatskih polja.

Uvodno su se nazočnima obratili ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije i direktor Viroexpa Igor Andrović te ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić koji je i otvorio manifestaciju.

20170424_092836_resized.jpgMinistar poljoprivrede Tomislav Tolušić na svečanosti otvorenja manifestacije Doručak s hrvatskih farmi; Izvor: HGK

Tolušić je naglasio da je poanta ove manifestacije koja će se održati u svim županijama, prezentirati hrvatske proizvode i probuditi svijest kod svih stanovnika Republike Hrvatske, o tome da su hrvatski proizvodi najkvalitetniji i najisplativiji te da se njihovim kupovanjem razvijaju hrvatska poljoprivreda i gospodarstvo.

20170424_095441_resized.jpgPredsjednik HGK – ŽK Virovitica Ivan Slamić i najveći hrvatski pčelar Slavko Švraka; Izvor: HGK

Doručku su  prisustvovali brojni predstavnici gospodarskog, političkog i društvenog života Virovitičko-podravske županije, među kojima i predstavnici HGK – Županijske komore Virovitica: predsjednik Ivan Slamić, direktor Milan Vanđura i viša stručna suradnica za poljoprivredu Andrea Poslek.