Vrijeme održavanja: 26.05.2021. - 27.05.2021.

Objavljeno: 31. 05. 2021. , Ažurirano: 31. 05. 2021.

Je li poslovni sektor spreman povući izdašna sredstva kroz buduću financijsku perspektivu EU fondova? Do sad smo bili županija koja je povukla najviše EU sredstava po glavi stanovnika u Hrvatskoj, no nemojmo se zavaravati, prvenstveno su za to zaslužna dva velika infrastrukturna projekta: Zračna luka Dubrovnik i most Pelješac kopno. Poslovni sektor do sada je sudjelovao premalo, što zbog objektivnih razloga; programskih prioriteta koji nisu bili u skladu s našom strukturom gospodarstva, što zbog naše slabe informiranosti.

Kako bi se to u budućnosti promijenilo, Županijska komora Dubrovnik i Odjel za pripremu i provedbu EU projekata HGK, održali su dvodnevnu online radionicu Priprema i prijava EU projekata, 26. i 27. svibnja, na kojoj je sudjelovalo 40-ak polaznika.

Cilj je pomoći poduzetnicima u praktičnom dijelu pripreme i prijave EU projekta, ali i poticati poduzetnike da pravovremenim educiranjem i informiranjem naprave bazu dobrih projekata te po objavi poziva budu odmah spremni i prijaviti projekte.

Radionica je organizirana za trgovačka društva s područja Dubrovačko-neretvanske županije, a članovima Hrvatske gospodarske komore sudjelovanje na radionici bilo je besplatno.