Vrijeme održavanja: 11.07.2019.

Strukovna grupacija upravljanja zgradama održala je sjednicu u četvrtak, 11. srpnja, u ŽK Split.

Ilija Patrun, predstavnik Ministarstva unutarnjih poslova – Policijske uprave splitsko-dalmatinske, govorio je o sigurnosti i prevenciji kriminaliteta u turističkoj sezoni. Pozdravio je partnerski odnos s HGK jer pitanje sigurnosti treba biti prioritet svima, kako bi se negativni trendovi što prije uočili, nadležni pravovremeno reagirali, a sve radi postizanja što većeg stupnja zaštite građana i imovine.

Ante Zuanić, predsjednik Strukovne grupacije upravljanja zgradama, pohvalio je MUP-ovu akciju i uputio na činjenicu da upravitelji daju sugestije o prevenciji kriminaliteta predstavnicima stanara i suvlasnicima u višestambenim zgradama.

Snježana Vrdoljak, prestavnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu Grada Splita, detaljno je obrazložila aktivnosti na izradi Pravilnika o dodjeli bespovratnih potpora male vrijednosti za radove ugradnje dizala u višeetažnim stambenim i stambeno-poslovnim građevinama na području grada Splita. Također je objasnila i postupke o načinu provedbe pripadajućeg natječaja, što su poduprli svi nazočni.

Aktivnosti Udruženja upravljanja zgradama prezentirala je Željka Lukač, poslovna tajnica. Tajnik strukovne grupacije Mladen Buljan  govorio je o aktualnoj problematici i najavio radni sastanak u vezi s prijedlogom za sugeriranje rekategorizacije apartmana u višestambenim zgradama.