Objavljeno: 24. 01. 2022. , Ažurirano: 24. 01. 2022.


Women Entrepreneurship Check In, događaj usmjeren na poslovno umrežavanje poduzetnica, podizanje svijesti o poduzetnicama te afirmaciju uloge žena u hrvatskom i dalmatinskom gospodarstvu, održan je 20. siječnja, u Splitu, u Heritage hotelu "Santa Lucia".

U sklopu Women entrepreneurship Check Ina održana su tri panela o poduzetništvu žena, ulozi poslovnih žena u Europi i Hrvatskoj, važnosti njihova povezivanja i novim poslovnim trendovima, na kojima su svoja bogata međunarodna poslovna iskustva i poruke podijelile poduzetnice iz Hrvatske, Rumunjske i Austrije.

Dugogodišnja podrška Komore poduzetnicama

Uvodnu riječ održao je predsjednik HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš koji je naglasio dugogodišnju podršku splitske Komore poduzetnicama putem brojnih aktivnosti, projekata i poduzetničkog inkubatora za poduzetnice početnice.

"Svjesni velikog ali nedovoljno iskorištenog potencijala poduzetništva žena, te nužnosti i poticanja i promicanja žena u poduzetništvu i njihovoj snažnijoj ulozi u poslovnoj zajednici, Županijska komora Split više od dva desetljeća posebno aktivno radi na unapređenju poduzetništva žena te je pokrenula i provodi neke uistinu jedinstvene projekte, ne samo na području Splita i županije, već i na nivou Hrvatske i regije", rekao je Tomaš.

Prvi ogranak Hrvatske udruge poslovnih žena Krug

Naglasio je da je upravo u splitskoj Komori, prije točno 25 godina, osnovan i do danas aktivno djeluje prvi ogranak Hrvatske udruge poslovnih žena Krug, kao i da je ŽK Split uspješno provela više projekata namijenjenih ženama u poduzetništvu, koji su uključivali kako bespovratna sredstva, tako i edukacije.

Splitska komora na nivou jadransko-jonske regije, koja okuplja osam zemalja, već 20 godina vodi okrugli stol za poduzetništvo žena u sklopu kojeg povezuje i umrežava poduzetnice i poslovne žene iz cijele regije. A kruna je rada na području poduzetništva žena, naveo je Tomaš, Poduzetnički inkubator za poduzetnice početnice, koji već sedam godina djeluje u ŽK Split te pruža poslovni prostor i potporu poduzetnicama na početku poslovanja, kada im je i najpotrebnija. Tomaš je najavio i skori natječaj za korištenje poslovnih poslova u Inkubatoru te pozvao sve zainteresirane da se obrate za informacije i prate objave na webu HGK.

Inspirirajuće poduzetničke priče i međunarodna iskustva panelistica, obogaćeni glazbenim i likovnim sadržajima između panela, ponudili su uvid nazočnima u poticajna poslovna iskustva drugih, u važnu ulogu žena u poslovnoj zajednici te mogućnosti suradnje.

Izvor: Lifestyle Check-in
Autor: Maksim Bašić