Vrijeme održavanja: 15.10.2020.

Objavljeno: 19. 10. 2020. , Ažurirano: 19. 10. 2020.

HGK – Županijska komora Rijeka bila je jedan od sponzora Međunarodne konferencije vrhunskih vinskih znalaca Wine Vip Event 2020. koja se 15. listopada držala na botelu Marina u Rijeci. Radi se o događaju koji se već godinama vrlo uspješno organizira za ugostiteljsko-turistički sektor i proizvođače proizvoda usmjerenih na to ciljano tržište. Konferencija na jednom mjestu povezuje ugostitelje s proizvođačima različitih proizvoda i delicija te istovremeno promovira lokalne proizvođače i njihovu ponudu.

Glavni su ciljevi Wine Vip Evenata, koji se tijekom godine organiziraju u više hrvatskih gradova, edukacija ugostiteljsko-turističke struke, povezivanje vinara, pršutara i sirara sa ugostiteljsko-turističkom strukom, unapređivanje kvalitete ugostiteljske ponude, poboljšanje kvalitete usluge te razvijanje vinskog i gastro turizma.

Događaj je započeo predtavljanjima vinara, a zatim su uslijedile degustacije te predstavljanja ostalih izlagača. Održane su i brojne edukativne radionice i predavanja kao što su primjerice Autohtona sorta Žlahtina i njena zastupljenost u ugostiteljskoj ponudi te  Sir i vino u modernoj gastronomiji.

Na festivalu se predstavilo 40-ak izlagača, među kojima su bili zastupljeni proizvođači sireva, ali i poznati vinari iz Primorsko-goranske županije poput Gospoje, Pavlomira, Šipuna, Katunara,...

HGK – Županijska komora Rijeka promovirala je na festivalu Znakove kvalitete HGK te Vinsku putovnicu Primorsko-goranske županije.