Vrijeme održavanja: 26.01.2019. - 27.01.2019.

U Puli je 26. i 27. siječnja održan 19. Istarski festival vjenčanja. Svečano otvorenje manifestacije održano je 26. siječnja, a manifestaciju su otvorile Jasna Jaklin Majetić, predsjednica HGK – ŽK Pula i Marijana Dabo Percan iz Modne agencije Tijara d. o. o.

Jasna Jaklin Majetić istaknula je da su vjenčanja vrhunski proizvod koji ujedno pridonosi i turističkom sektoru. "Stvarajući vrhunske događaje stvaramo i izuzetno prepoznatljivu destinaciju za dolazak domaćih i stranih gostiju koji biraju Istru kao destinaciju za održavanje vjenčanja. Nema proizvoda ni usluge koja ne bi mogla biti posebna ako je kreativna i jedinstvena te svojom iznimnom kvalitetom nalazi mjesto na tržištu", zaključila je predsjednica ŽK Pula.

Marijana Dabo Percan rekla je da je nužna povezanost institucija, hotelskih kuća, turističkih agencija i sve brojnijih poduzetnika koji uključuju i nude svoje proizvode i usluge u specifičnom gospodarskom segmentu – organizaciji vjenčanja.  Stoga je bitna i suradnja s institucijama – Županijskom komorom Pula, Turističkom zajednicom Grada Pule te Turističkom zajednicom Istarske županije koje podupiru projekt. Ove institucije već niz godina surađuju na projektu promicanja Istre kao destinacije za vjenčanja, i na međunarodnoj razini. 

Tijekom manifestacije održano je nekoliko modnih revija te brojne degustacije, prezentacije i radionice.

Na sajmu su predstavnici ŽK Pula kao partneri manifestacije, predstavili uslugu HGK – portal Digitalna komora.hr i mogućnost korištenja bespovratne potpore Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta za ulazak u sustav kvalitete.

 IMG_20190126_133622.jpgInfo punkt HGK – ŽK Pula