Objavljeno: 28. 04. 2017. , Ažurirano: 28. 04. 2017.

U Županijskoj komori Pula 27. travnja održan je sastanak zainteresiranih za osnivanje klastera kreativnih industrija Istarske županije na kojem su se okupili predstavnici gospodarskog sektora – kreativni poduzetnici s područja arhitekture, dizajna, audio-vizualnih umjetnosti, računalnih igara, IT-a i novih medija te predstavnici civilnog društva i javnog sektora uz predstavnike agencija, muzejskih i kazališnih ustanova te turističkih zajednica.

"Interes naših članica za dodatna umrežavanja i osnaživanje mogućim osnivanjem klastera kreativnih industrija, koji je evidentan, spremni smo podržati kao i uvijek do sada, dajući stručnu podršku u organizaciji ciljanih edukacija, B2B-umrežavanja, podrške za sudjelovanje na novim tržištima i sličnoga", kazala je Predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić.

Sastanak je vodila direktorica Laboratorija za društvene inovacije u Zagrebu Mirna Karzen koja je sa sudionicima sastanka podijelila iskustva na području društvenih inovacija. Karzen je navela primjere dobre prakse u sektoru kreativnih industrija u Hrvatskoj i inozemstvu kazavši kako je riječ o jednom od najbrže rastućih ekonomskih sektora koji povezuje kulturu, dizajn i gospodarstvo.

U razgovoru su sudionici sastanka predstavili svoje aktivnosti, a svi su se složili kako bi potencijalni klaster trebao pružati administrativnu pomoć svojim članicama. Sljedeće će se okupljanje sudionika klastera kreativnih i kulturnih industrija tako održati u organizaciji županijskih agencija.

Sastanak su svojom prisutnošću podržali i pročelnik Upravnog odjela za kulturu Istarske županije Vladimir Torbica, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković te upraviteljica Zaklade za razvoj partnerstva i civilnog društva Helga Može Glavan.