Vrijeme održavanja: 17.06.2019.

Objavljeno: 18. 06. 2019. , Ažurirano: 18. 06. 2019.

U sklopu provedbe projekta LignoLink, uz posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji, Centru kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj, delegacija iz Njemačke posjetila je i HGK – ŽK Vukovar. Sastanku su prisustvovali Jan Lüdtke (Thünen-Institute for Wood Research), Urban Kaiser (Fraunhofer Center for International Management and Knowledge Economy IMW) i Romann Glowacki (German Biomass Research Centre DBFZ ) te su, uz predstavnike Centra za kompetencije iz Vinkovaca Ivana Ambroša te Danijele Šarić Bartulović i Ane Škrabo, upoznati sa stanjem u gospodarstvu s dodatnim naglaskom na drvnu industriju. 

Nakon predstavljanja sudionici su postavljali pitanja kako bi doznali što više informacija potrebnih za provedbu projekta LingoLink.

Poslovni susreti ŽK Vukovar.JPGDanijela Šarić Bartulović, Ana Škrabo, Ivan Ambroš, Ivan Marijanović; Jan Lüdtke, Urban Kaiser, Romann Glowacki; Izvor: HGK

 

Glavni je cilj projekta LingoLink transformacija europske ekonomije bazirane na fosilnim gorivima u bioekonomiju i kružnu ekonomiju. Naglasak je projekta LignoLink na pokretanju i razvoju europskih projekata razvoja i istraživanja u području bioekonomije temeljene na drvnoj sirovini. LignoLink projekt povezuje postojeće klastere i regije sa znanstvenoistraživačkim kapacitetima za primjenu postojećih znanja u gospodarstvu srednje i istočne Europe.