Vrijeme održavanja: 04.10.2019.

Dogovoreni nastupi gospodarstvenika na sajmovima u Poreču i Beogradu

Predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić održala je u petak, 4. listopada, u Komori radni sastanak s Dejanom Zrilićem predstavnikom Sektora za poduzetništvo Privredne komore Srbije, Milivojem Armušem predstavnikom Privredne komore Beograda te izlagačima koji nastupaju na 22. Obrtničkom sajmu Istre.

Razgovaralo se o budućim planovima povezivanja i suradnje putem poslovnih izaslanstava, organizacije poslovnih susreta (B2B) te nastupa na međunarodnim sajmovima prema principu reciprociteta. Iskazan je obostrani interes za nastupom izlagača na Sajmu graditeljstva, opremanja i uređenja Promoarh 2020 u Poreču, odnosno, nastupom istarskih gospodarstvenika na Sajmu turizma te Sajmu tehnike i tehničkih dostignuća koji će se održati iduće godine u Beogradu.

U sklopu stručnog dijela manifestacije Dani energetske učinkovitosti, delegacija je sudjelovala na radionici Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč te se upoznala s radom i djelovanjem ove institucije i EU projektom koji provodi – Castwater. Poseban interes delegacija je iskazala za popularizaciju Priručnika o održivom upravljanju vodnim resursima za tijela javne uprave koji je izrađen u sklopu projekta.