Vrijeme održavanja: 25.04.2019.

Objavljeno: 26. 04. 2019. , Ažurirano: 29. 04. 2019.

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Split osnovana je 25. travnja Strukovna grupacija hostelijera, s ciljem organiziranja i povezivanja članica iz ove djelatnosti radi unaprjeđenja poslovanja te promicanja i zaštite zajedničkih interesa.

Za predsjednicu Strukovne grupacije izabrana je direktorica Lavčević-hotelijerstva d.o.o. (Hotel Dujam & Omladinski hostel) Neli Prolić, dok su zamjenici predsjednice vlasnica tvrtke Terpsihora d.o.o. (hosteli Backpackers Fairytale i Wonderful World) Antea Ćurin te vlasnik Hostela Split Šime Pletković. Poslovna tajnica Grupacije jest Sanja Baković iz HGK -  Županijske komore Split.

Sudionici osnivačke sjednice.jpg

Sudionici osnivačke sjednice Strukovne grupacije hostelijera ŽK Split; Izvor: HGK.

Udruženje hostelijera HGK, koje djeluje na nacionalnoj razini nešto više od dvije godine, osnivanjem ove grupacije u ŽK Split dobilo je svoju podružnicu na županijskoj razini. Hostelijerstvo u Hrvatskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji doživljava svoj rast i razvoj u posljednjih desetak godina. U Splitsko-dalmatinskoj županiji u prošloj je godini bilo 76 hostela, što je za šest posto više u odnosu na godinu prije.

Na sjednici je istaknuta potreba zajedničkog djelovanja prema nadležnim institucijama radi prilagodbe propisa, omogućavanja lakšeg pronalaska radne snage te ostale problematike specifične za djelatnost.

Suradnja je po mišljenju svih sudionika iznimno potrebna kako bi se, uz rješavanje aktualne problematike, poslovanje i kvaliteta hostela u Splitsko-dalmatinskoj županiji podigli na višu razinu.