U Čačincima otvorena nova tvornica za preradu ribe PP Orahovica

ŽK Virovitica
Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i direktor PP Orahovica Vlado Čondić Galiničić
Vrijeme održavanja: 16.12.2016.

Na prigodnoj svečanosti u Čačincima u petak, 16. prosinca, otvorena je nova tvornica za preradu ribe PP Orahovica.

Vlado Čondić Galiničić, direktor PP Orahovica, uvodno je govorio o ovoj tvornici i o razvojnim programima PP Orahovica, a Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede, o značaju ovog objekta te o potrebi za finalizacijom ostalih proizvodno-prehrambenih kapaciteta na području Virovitičko-podravske županije, Slavonije i Baranje i RH, osobito uz korištenje sredstava EU, pored vlastitih.

20161216_122542_resized.jpg

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i direktor PP ORahovica Vlado Čondić Galiničić; Izvor: ŽK Virovitica

U tvornici će se proizvoditi tri osnovna programa prerađene ribe: svježa, smrznuta i dimljena riba, a trenutno je zaposleno 15 djelatnika.

Ukupna investicija iznosila je 25 milijuna kuna, a velik dio sredstava za gradnju odobren je iz IPARD programa za završeno ulaganje u sklopu Mjere 103 „Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda Zajednice“.

Novi proizvodi od ribe PP Orahovica, zvat će se Panona Mare.

PP Orahovica je najveći proizvođač slatkovodne ribe u Republici Hrvatskoj, s proizvodnjom od oko 1000 tona konzumne ribe i mlađa, od čega se više od 60% izvozi u Mađarsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Poljsku, Italiju, Češku i Bugarsku.

Za izuzetnu kvalitetu proizvedenih šarana, Hrvatska gospodarska komora dodijelila je PP Orahovica, u 2013. godini, pravo uporabe znaka Izvorno hrvatsko.

Svečanosti otvorenja prisustvovali su predstavnici političkog i gospodarskog života RH i Virovitičko-podravske županije, a među njima i predstavnici Središnjice HGK i ŽK Virovitica.

 

20161216_120306_resized.jpg

Nazočni na svečanosti otvorenja Tvornice za preradu ribe; Izvor: ŽK Virovitica

Kontakti

  • Andrea Henrieta Poslek Viši stručni suradnik Tel: +385 33 618 045 Email: aposlek@hgk.hr