Vrijeme održavanja: 03.10.2019.

Objavljeno: 04. 10. 2019. , Ažurirano: 04. 10. 2019.

Izložba 7. Salon inovacija Bjelovar 2019. u organizaciji HGK – ŽK Bjelovar, uz potporu suorganizatora Udruge inovatora Hrvatske, održana je 3. listopada u velikoj dvorani hotela Central u Bjelovaru. Uz pokrovitelje Bjelovarsko-bilogorsku županiju, Grad Bjelovar i Zagrebačku Banku d.d., medijski pokrovitelji bili su Alfa radio, radio Terezija, tjedne novine Bjelovarski list i internetski portal Bjelovarac.hr. Posjetitelji su mogli razgledati 27 inovacija na izložbenim prostorima 19 inovatora te pratiti predavanje o Nacionalnom inovacijskom sustavu i potpori HGK inovatorima koje je održala direktorica Sektora za industriju Tajana Kesić Šapić.

Službeno otvorenje izložbe inovacija održano je uz nazočnost župana Bjelovarsko-bilogorske županije Damira Bajsa koji je i otvorio izložbu te zamjenika gradonačelnika Grada Bjelovara Igora Brajdića, predsjednika Udruge inovatora Hrvatske Ivana Bračića te predsjednika ŽK Bjelovar Jakova Ćorića i mnogobrojnih uzvanika.

7. Salon inovacija Bjelovar 2019. bio je otvorenog tipa za sve posjetitelje, a uz građane Bjelovara i Županije, organizirano, uz pratnju nastavnika i profesora, posjetili su ga učenici osnovnih, srednjih i visokih škola.

Inovatorima čije su se inovacije osobito istaknule na ovoj manifestaciji, prema ocjeni tročlane stručne komisije, dodijeljene su nagrade. Prvu je nagradu dobila inovacija tvrke info-MINOVA j.d.o.o. iz Zagreba za pametni stol za narudžbu u ugostiteljstvu (TabORDER). Drugu nagradu dobili su studenti računarstva Veleučilišta u Bjelovaru Dominik Ernjak i Robert Topalović za upravljanje videoigrom pomoću platforme za mjerenje centra mase ljudskog tijela, a inovacija pod nazivom stalak za ubruse Antonija Krivačića iz Industrijsko-obrtničke škole u Slatini dobila je treću nagradu Salona inovacija.

Nagradu za mlade inovatore podijelili su učenici IV osnovne škole u Bjelovaru i mladi članovi Udruge informatičara Bjelovarsko-bilogorske županije za zajednički projekt pod nazivom Drvokod.

Ostali su izlagači inovatori dobili priznanja za sudjelovanje. Manifestacija 7. Salon inovacija Bjelovar 2019. nakon dodjele nagrada službeno je zatvorena u 17 sati.