U sklopu 23. akcije Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku 2019., Hrvatska gospodarska komora i ove godine provest će ocjenjivanje lječilišta i specijalnih bolnica te najboljima dodijeliti priznanja. Nositelj ocjenjivanja jest Zajednica zdravstvenog turizma HGK čije je Vijeće usuglasilo metodologiju ocjenjivanja.

Metodologija

Postupak ocjenjivanja provest će se u dvije tj. tri faze. Prikupljanje i obradu financijskih pokazatelja, tj. prvu fazu ocjenjivanja, provodi Fakultet za menadžement u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji putem Benchmarkinga lječilišta i specijalnih bolnica, odnosno obradu kvalitativnih, fizičkih i financijskih pokazatelja. Lječilišta i specijalne bolnice koje ne sudjeluju u projektu Benchmarking morat će dostaviti Fakultetu navedene podatke, dok su podaci onih koji sudjeluju već uneseni. 

U drugoj fazi terenskim će se obilaskom Povjerenstva ocijeniti najbolje rangirani sudionici natjecanja. Konačan rang najboljih dobit će se ponderiranjem rezultata iz obje faze ocjenjivanja.

Prijava i dostava potrebnih podataka

Za prijavu lječilišta i specijalnih bolnica u natjecanje potrebno je najkasnije do 29. svibnja ispuniti online obrazac prijave u nastavku. Rok za ispunjenje tablice s potrebnim financijskim podacima jest 7. lipnja. Tablice će prijavljenim lječilištima i specijalnim bolnicama dostaviti Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije. Ustanove koje sudjeluju u projektu Benchmarking lječilišta i specijalnih bolnica ne moraju dostavljati financijske podatke.