U okviru akcije „Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku 2022.“ i ove godine Hrvatska gospodarska komora i ove godine provest će ocjenjivanje marina te najboljima dodijeliti priznanja. 

Marine se ocjenjuju u tri kategorije:

  • mala (marine do 250 vezova u moru),
  • srednja (marine od 250 do 450 vezova u moru) i
  • velika (marine s više od 450 vezova u moru).

METODOLOGIJA

Postupak ocjenjivanja marina provest će se u dvije faze. Prvu fazu, odnosno obradu fizičkih i financijskih pokazatelja marina, provodi Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji putem sustava Benchmarking analize poslovanja marina. Od 2019.  godine ocjenjuju se i kvalitativni pokazatelji u prvoj fazi na prijedlog članica Udruženja marina HGK.

U drugoj će fazi ocjenjivanja Povjerenstvo za ocjenjivanje marina obići i ocijeniti kvalitetu najbolje rangiranih marina svake kategorije (na temelju rezultata prve faze).

Konačan redoslijed najboljih hrvatskih marina dobit će se zbrojem prve i druge faze ocjenjivanja, a marinom godine bit će proglašena ona s najvećom ocjenom bez obzira na kategoriju u kojoj se nalazi.

U nastavku se nalazi upitnik o fizičkim i kvalitativnim podacima te vas molimo da izdvojite najviše desetak minuta svog vremena i odgovorite na pitanja, najkasnije do 22. lipnja

Ispunjavanjem upitnika automatski ste ispunili i prijavu za ocjenjivanje. Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije, partner akcije Turistički cvijet, dostavit će vam tablice koje je potrebno ispuniti, uključujući i financijske podatke. One su također dio prve faze ocjenjivanja, pa vas molimo da ih popunjene pošaljete najkasnije do 22. lipnja. Ako marina već sudjeluje u projektu Benchmarking, raspolažemo potrebnim financijskim podatcima te ćemo odmah nakon što ste ispunili upitnik krenuti s obradom podataka i ocjenjivanjem.

Izvor: HGK