Tribina o pravilnoj primjeni sredstava za zaštitu bilja u Virovitici

VPŽ
Organizatori tribine: predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Virovitičko-podravske županije i HGK
Vrijeme održavanja: 20.04.2017.

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede te u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Sektorom za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK i Županijskom komorom Virovitica u Velikoj je vijećnici Virovitičko-podravske županije 20. travnja održana tribina o pravilnoj primjeni sredstava za zaštitu bilja.

Cilj je bio na tribini upoznati sve korisnike sredstava za zaštitu bilja s pravilnom primjenom i pridržavanjem uvjeta dobre poljoprivredne prakse u primjeni sredstava za zaštitu bilja.

Uvodno su o važnosti pravilne primjene sredstava za zaštitu bilja govorili direktor ŽK Virovitica Milan Vanđura, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i viši stručni suradnik Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK Dražen Miloloža.

O pravilnoj primjeni sredstava za zaštitu bilja govorio je voditelj Službe za sredstva za zaštitu bilja u Ministarstvu poljoprivrede Vlado Novaković, a o potrebi i važnosti obavljanja redovitih pregleda strojeva za primjenu pesticida govorila je voditeljica Odjela za održivu uporabu pesticida Anamarija Bokulić-Petrić.

Na tribini su prisustvovali predstavnici gospodarskih subjekata iz djelatnosti poljoprivrede, Savjetodavne službe, poljoprivredne inspekcije, OPG-ova i udruga s područja Virovitičko-podravske županije.

 

Kontakti

  • Dražen Miloloža Viši stručni suradnik Tel: + 385 1 4561 525 Email: dmiloloza@hgk.hr
  • Andrea Henrieta Poslek Viši stručni suradnik Tel: +385 33 618 045 Email: aposlek@hgk.hr