Objavljeno: 09. 11. 2017. , Ažurirano: 09. 11. 2017.

Na sjednici Savjeta vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda i usluga pravo na uporabu znaka Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko odobreno je za tri nove tvrtke: Tehnika d. d., i4next leasing Croatia d. o. o. i KING ICT d. o. o.

Tehnika je dobila znak Hrvatska kvaliteta za uslugu izgradnje stambenih, poslovnih i industrijskih objekata, tvrtki i4next leasing Croatia također je jednoglasno dodijeljen znak Hrvatska kvaliteta u području leasinga IT opreme i rješenja, a kompanija KING ICT dobila je znak Izvorno hrvatsko za softverski program HR plus.

Znakovi_800x450.JPG

Detalj sa sjednice; Izvor: HGK.

"Čestitam i zahvaljujem svima vama koji ste do sada u partnerstvu s HGK vodili aktivnosti s ciljem promicanja hrvatskog gospodarstva. HGK i svi naši članovi oslonjeni su na suradnju s državnim institucijama pa pozdravljam i njihovu pomoć u brendiranju naših tvrtki jer tako povećavamo konkurentnost na domaćem i stranom tržištu. Promocija se prvenstveno odvija kroz akciju Kupujmo hrvatsko, a HGK ima i svoje vizualne znakove koji su općepoznati - Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko. Kroz iduću godinu ćemo provesti ambiciozan plan promidžbe svih kompanija koji nose te znakove", istaknuo je Petar Mišević, savjetnik predsjednika i voditelj Samostalne službe za informacijsku sigurnost i upravljanje kvalitetom HGK, otvarajući sjednicu Savjeta vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda i usluga na kojoj su se razmatrali zahtjevi novih korisnika znakova kvalitete HGK.

Na sjednici savjeta održan je i izbor za predsjednika i dopredsjednike Savjeta. Nova predsjednica Savjeta postala je Ivana Soić, pomoćnica ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta, a za prvu i drugo potpredsjednicu izabrane su Tajana Huzak iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, odnosno Patricija Hegedušić iz Ministarstva poljoprivrede.

IvanaSoic_800x450.JPG

Nova predsjednica Savjeta postala je Ivana Soić; Izvor: HGK.

Soić je, preuzimajući dužnost, istaknula da će joj biti čast raditi u ovom zahtjevnom i izuzetno bitnom području za našu zemlju, poduzetnike i izvoznike.

Nevenka Gašparac, voditeljica Odjela za upravljanje kvalitetom HGK, ukratko je prezentirala najvažnije stavke sustava vizualnog označavanja, pojasnivši da se znak Hrvatska kvaliteta dodjeljuje proizvodima i uslugama koji udovoljavaju općim i specifičnim kriterijima kvalitete, a proizvedeni su ili se nude u Hrvatskoj. "Izvorno hrvatsko uz sve to nagrađuje i istraživački rad te inovativnost", kazala je Gašparac, dodavši da su oba znaka međunarodno zaštićeno intelektualno vlasništvo.