Vrijeme održavanja: 04.12.2018. - 05.12.2018.

Županijska komora Zadar, vodeći partner EU projekta Blue_Boost, sudjelovat će 4. i 5. prosinca u grčkom gradu Patrasu na trećem sastanku Upravljačkog odbora projekta i u drugom studijskom tzv. cross-field posjetu. Domaćin je sastanka i cross-field posjeta Patras Science Park (PSP), jedna od partnerskih institucija u projektu.

Na sastanku Upravljačkog odbora, koji će se održati 4. prosinca u PSP-u, uz predstavnike ŽK Zadar sudjelovat će projektni timovi ostalih šest partnerskih institucija iz Italije, Grčke i Albanije, a tema će biti pregled dosadašnjih aktivnosti prema radnim paketima te plan realizacije nadolazećih aktivnosti.

Cross-field posjet održat će se 5. prosinca, s temom akvakulture i ribarstva. U njemu će sudjelovati delegacije iz šest projektnih područja, sačinjene od stručnjaka za ribarstvo i akvakulturu iz javnih institucija i tvrtki. Za ovaj posjet iz sredstava projekta ŽK Zadar je osigurala sudjelovanje triju stručnjaka za akvakulturu i ribarstvo iz Zadarske županije, koji će uz delegacije iz Italije, Albanije i Grčke imati priliku posjetiti vodeće tvrtke iz djelatnosti ribarstva i akvakulture u okolici Patrasa. Ovo je drugi od ukupno sedam studijskih posjeta koji se organiziraju u sklopu aktivnosti projekta Program prekograničnih studijskih posjeta, kojemu je cilj povezati razne pomorske dionike iz sedam projektnih područja kako bi unaprijedili svoje međunarodne kapacitete za suradnju u inovacijama.

Program sastanka Upravljačkog odbora i cross-field posjeta nalaze se u rubrici Prateći dokumenti.