Treći investicijski i trgovinski sajam Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe 2017 u kineskom Ningbou

Vrijeme održavanja: 09.06.2017. - 12.06.2017.   /   Rok prijave: 27.03.2017.

Dostavljamo više informacija o uvjetima sudjelovanja na Investicijskom i trgovinskom sajmu Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe (2017 China-CEEC Investment and Trade Expo), u nastavku na održani sastanak s predstavnicima lokalne vlade grada Ningbo u HGK 7. ožujka.

Treći Investicijski i trgovinski sajam Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe održat će se od 9. do 12. lipnja u gradu Ningbo u Kini.

U pratećim dokumentima nalazi se više informacija o

  • općim informacijama o sajmu, rokovima i troškovima - China-CEEC Expo 2017-Exhibitor,
  • uputama za špediciju - Shipping instruction for CEEC2017

te o potrebnim dokumentima za prijavu na sajam:

  • prijavna lista - 1-Exhibitors' Application Info List
  • lista proizvoda koje želite izlagati na sajmu - 2-Products list for CEEC Expo 2017

Tvrtke mogu dobiti standardni štand (devet četvornih metara) besplatno, a za veće posebno građene štandove potrebno je uzeti štand najmanje veličine 36 četvornih metara, koji je također besplatan, ali njegovo uređenje plaća izlagač. Organizator sajma može preporučiti kvalificirane tvrtke za izgradnju štanda.

Ljubazno molimo sve zainteresirane tvrtke, ako već nisu, da nam se povratno jave pismenim putem na elektroničku adresu jdumicic@hgk.hr te da preciziraju koju vrstu štanda žele. Neka nam dostave popunjenu tablicu proizvoda koje žele izlagati (tablica - 2-Products list for CEEC Expo 2017). S obzirom na to da postoje ograničenja za uvoz određenih proizvoda u Kinu (lista od organizatora: http://www.cceecexpo.org/site_en/czzn_pel.html), a tijekom sastanka je dogovoreno da će Ningbo carina razmotriti i neke moguće nedozvoljene proizvode za izlaganje na sajmu, ljubazno molimo da tablicu popunite sa svim traženim informacijama, kako bi je mogli proslijediti kineskoj strani na odobrenje.

Također, molimo da nam dostavite i ispunjenu tablicu prijave tvrtke i sudionika (1-Exhibitors' Application Info List).

Ove godine Središnjica HGK sudjelovat će samo kao nacionalni koordinator i operativna potpora, a direktor budućega Predstavništva u Kini bit će na sajmu.

Otpremu robe do Kine tvrtke moraju organizirati same.

Ističemo da je na održanom sastanku Tomislav Sumić iz tvrtke Hongxing Ningbo LTD. predstavio ponudu za hrvatske tvrtke, za koje je Hongxing Ningbo tvrtka organizirala besplatan kontejner za prijevoz robe. Kontejner kreće 14. travnja. Za sve dodatne informacije potrebno je obratiti mu se izravno, na e-adresu tomosumic2000@yahoo.com ili njegovom kolegi Zoranu Buljanu putem e-adrese zoranbuljan@yahoo.com.

Također, napominjemo da ako sami organizirate prijevoz robe posebno izučite dokument u privitku Shipping instruction for CEEC2017 ili ga proslijedite špediteru koji će raditi otpremu.

Napominjemo da je za što bolju poziciju hrvatskih štandova unutar dvorane Hall 1 potrebno sve tražene dokumente kineskoj strani dostaviti čim prije, stoga ljubazno molimo da nam sve potrebne informacije i popunjene tablice dostavite čim prije, najkasnije do 24. ožujka, na adresu jdumicic@hgk.hr.

Kontakti

  • Jelena Dumičić viša stručna suradnica, Pododjel za prekomorska tržišta Tel: +385 1 456 1774 Email: jdumicic@hgk.hr

Organizatori

Ministarstvo trgovine NR Kine Tel.: +86 10 53771360 Fax: +86 10 53771311
Vlada provincije Zhejiang Tel.: +86 571 87057922