Hrvatske tvrtke na sajmu Transport & Logistic u Münchenu

HGK
Direktor sektora za promet i veze HGK Dario Soldo s generalnim konzulom RH u Münchenu Petrom Uzorincem pred hrvatskim nacionalnim štandom
Vrijeme održavanja: 09.05.2017. - 12.05.2017.

Hrvatske prometne tvrtke, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, zajednički nastupaju na najvećemu međunarodnom sajmu prijevoza, špedicije i telematike Transport & Logistic, koji se održava od 9. do 12. svibnja u Münchenu, u Njemačkoj.

"Ovo je jedanaesti put zaredom da se hrvatske tvrtke predstavljaju u organizaciji HGK na najvećemu svjetskom sajmu transporta i logistike. To je dokaz da naše tvrtke prate prometne trendove i imaju što ponuditi svjetskom tržištu te da mogu pronaći svoje mjesto i biti konkurentni i među globalnim igračima", naglasio je direktor Sektora za promet i veze HGK Dario Soldo.

''Sajam ima veliku važnost u globalnom smislu i na njemu se hrvatski gospodarstvenici prometnih djelatnosti tradicionalno organizirano predstavljaju širemu međunarodnom tržištu'', rekao je pomoćnik ministra mora, prometa i infrastrukture Alen Gospočić.

Svoje ciljeve poslovanja i poslovne planove na sajmu predstavili su HŽ Cargo, Agit, Zagrebtrans, Transagent, Manšped, Velebit Promet i Luka Zadar.

20170510_105001_800x450.jpg

Izlagači na štandu HGK tijekom posjeta generalnog konzula RH u Münchenu Petra Uzorinca; Izvor: HGK.

Pomorska logistika, pakiranje u prijevozu, cestovna prijevozna sredstva, željeznički promet, osiguranje skladišta, prijevozna sredstva na tračnicama, zračni promet, organizacija i uređenje skladišta, sistemi kombiniranog prometa i špedicije samo su neke od tema ovogodišnjeg sajma.

Hrvatski izložbeni prostor posjetio je i generalni konzul RH u Münchenu Petar Uzorinac.