Svijet bez gladi – primjer tvrtke VeeMee


Objavljeno: 25. 11. 2020. , Ažurirano: 26. 11. 2020.


VEEMEE platforma spriječava da hrana završi kao otpad

Poticanje lokalnih poljoprivrednika i njihove egzistencije te potpomaganje njihove poljoprivredne produktivnosti je jedna od ključnih poslovnih praksi u implementaciji odrednica 2. Cilja održivog razvoja. Iako je hrvatska poljoprivredna proizvodnja suočena s ozbiljnim rizicima koji se javljaju na globalnoj razini, rješenja su moguća u u okviru primjene održivih poljoprivrednih praksi. Primjer takvog rješenje je platforma koju je izradila tvrtka VeeMee.

VEEMEE platforma je alat za sljedivost hrane i usluge pametne logistike koja pruža dodatnu vrijednost proizvođačima hrane (poljoprivrednicima), distributerima i trgovcima.

"Potrošačima pružamo trenutnu informaciju o porijeklu proizvoda, a tvrtkama u nabavnom lancu radimo koordinaciju prijevoza, skladištenja i brigu o deklaracijama. Tako sprječavamo da se hrana vraća u transportnom lancu te posljedično završi kao otpad. Primjena naših pametnih logističkih postupaka povećava učinkovitost transporta i smanjuje prometne gužve te na taj način doprinosi čišćem zraku i smanjenju emisije CO2”, kaže osnivač tvrtke, Marko Kozjak.

Tvrtka VeeMee je kroz svoje usluge u 2020. godini zajedno sa klijentima procesirala više od 1.800 tona hrane što je rezultiralo spašavanjem 750 tona hrane i smanjenjem emisija CO2 uzrokovanih transportom za 64 tone.

Više o aktivnostima tvrtke VeeMee možete pogledati klikom na VIDEO.