Vrijeme održavanja: 27.06.2019.

Objavljeno: 28. 06. 2019. , Ažurirano: 28. 06. 2019.

Svečano proglašenje rezultata i dodjela priznanja najuspješnijim proizvođačima kulena na 19. ocjenjivanju kakvoće kulena / kulina održana je 27. lipnja u Đakovu u sklopu 53. Đakovačkih vezova.

I ovogodišnje ocjenjivanje kulena održano je u suradnji HGK – Županijske komore Osijek, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek i časopisa Agroglas – dvotjednika za poljoprivredu, proizvodnju hrane, selo i ljubitelje životinja kao medijskog pokrovitelja.

Predavanje_kulen.JPGErnest Nad, Odsjek za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo Županijske komore Osijek; Izvor: Agroglas

 

U uvodnom dijelu Ernest Nad iz Odsjeka za poljoprivredu ŽK Osijek je istaknuo da je unatoč ovogodišnjim lošim vremenskim prilikama kvaliteta kulena dobra, no probleme su imali proizvođači s neadekvatnom opremom. Preporučio je svima koji se žele baviti proizvodnjom kulena da se registriraju i osiguraju primjerene uvjete za poslovanje i opremu. 

Prije dodjele priznanja Vladimir Margeta s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek  održao je predavanje Proizvodnja kvalitetnog svinjskog mesa i masti kao sirovine za preradu u kulen / kulin.

Šampion Dušan Jurić.JPGZoran Kovačević, predsjednik ŽK Osijek i Dušan Jurić, šampion ovogodišnjeg ocjenjivanja kulena; Izvor: Agroglas

 

Na ovogodišnje natjecanje u kakvoći kulena pristiglo je i ocijenjeno 47 uzoraka, a dodijeljeno je 5 zlatnih medalja, 23 srebrnih, 14 brončana te 5 diploma. Šampion ovogodišnjeg ocjenjivanja kulena je Dušan Jurić iz Petrove Slatine.

 

Degustacija nagrađenih kulina.JPGDegustacija; Izvor: Agroglas

 

Ovdje možete naći Katalog 19. ocjenjivanja kakvoće kulena / kulina.