U ŽK Split dodijeljena priznanja najuspješnijim županijskim tvrtkama i za inovaciju u 2015. godini

Vrijeme održavanja: 20.12.2016.

Hoteli Zlatni rat d. d. Bol, Naprijed d. o. o. Glavice i Jantar d. o. o. Split, dobitnici su priznanaja Županijske komore Split, plaketa Zlatna kuna, za najuspješnija županijska trgovačka društva u kategoriji velikih, srednjih i malih tvrtki u 2015. godini. Plaketa Zlatna kuna za inovaciju pripala je tvrtki DTD d. o. o. iz Dugog Rata, za inovaciju Umjetni mamci prirodnog izgleda.

Plakete su najuspješnijima uručene na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Split, 20. prosinca 2016.

1.jpg

Hoteli Zlatni rat d. d. svoju gospodarsku djelatnost obavljaju na Bolu, vrhunskoj turističkoj destinaciji i višestrukom šampionu hrvatskog turizma, posluju u sklopu jednog od vodećih nacionalnih hotelskih lanaca koji na tržištu nastupa pod brandom Bluesun Hotels & Resorts te raspolažu kapacitetom od 726 soba, 1.605 kreveta i s više od 450 radnika u špici sezone.

Uz proizvodnju rezane građe i drvene ambalaže, glavna djelatnost Naprijeda d. o. o. je proizvodnja namještaja i građevinske stolarije, a tvrtka može vlastitim kapacitetima, sa 75 zaposlenika, zaokružiti proizvodne procese od sirovine do proizvoda visokog stupnja finalizacije.

IMG_5827.jpg

Škola stranih jezika Jantar uspješno posluje već 25 godina, ubraja se među tri vodeće županijske škole stranih jezika, bilježi stalni rast broja polaznika, ostvaruje najbolje rezultate polaznika na međunarodnim ispitima Cambridge u Hrvatskoj te je od prošle godine prva škola u regiji i jedna od prvih pet u RH sa znakom Hrvatske gospodarske komore Hrvatska kvaliteta.

DTD iz Dugog Rata obiteljska je tvrtka s pedest zaposlenih koja se bavi proizvodnjom ribarskog pribora, a specijalizirani su za proizvodnju mamaca za lov liganja. Riječ je o izvozno orijentiranoj tvrtki koja 75% prodaje ostvaruje na inozemnim tržištima, u više od dvadeset zemalja, a stalno povećanje prodaje i broja zaposlenih temelje upravo na kontinuiranim inovacijama.

IMG_5861.jpg

; Izvor: ; Snimio: .

Potpredsjednica HGK Mirjana Čagalj u svom je pozdravnom govoru navela da se pozitvini pomaci u hrvatskom gospodarstvu započeti prošle godine, bilježe i u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Poduzetnici ove županije ostvarili su u 2015. pozitivni financijski rezultat od 824,8 milijuna kuna, što je za 31,6 % više u odnosu na 2014. godinu. U odnosu na 2014., broj zaposlenih porastao je za 3,2 %, dok je prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenom za 4,5 % viša nego prethodne godine, iako, nažalost, i dalje zaostaje (za 10,8%) u odnosu na prosječnu plaću na razini Hrvatske.

''Usmjerenošću i dodatnim ulaganjima u turizam i prerađivačku industriju dugoročno ćemo osigurati boljitak i polučiti brži oporavak gospodarstva u cjelini. Ali jednako tako, u današnje vrijeme kada suvremeno gospodarstvo iziskuje brzo prilagođavanje zahtjevima tržišta, izuzetno je važno ulaganje u obrazovanje mladih te cjeloživotno učenje. Ljudski kapital glavni je izvor konkurentske sposobnosti tvrtke u tržišnom nadmetanju'', rekla je Čagalj, čestitavši svim nagrađenima.

Na svečanosti su uručena i posebna priznanja tvrtkama Končar – Električni uređaji d. d. Prisoje i Auto Hrvatska d. d. Split za 70 godina postojanja i uspješnog poslovanja te Anti Zekiću, predsjedniku Društva inovatora DIATUS Split, za dugogodišnju suradnju na izboru najboljih županijskih inovacija i poticanju inovatorstva.

Svečanost su uveličali i splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja, čelni ljudi turističke zajednice grada i županije, Javne ustanove ReraSD, brojni ugledni gospodarstvenici te nastup nagrađivanih mladih glazbenika splitske Umjetničke akademije Barbare Udovčić (violina) i Gorana Stefanovića (gitara).

2.jpg

; Izvor: ; Snimio: .