Vrijeme održavanja: 19.12.2016.

Objavljeno: 19. 12. 2016. , Ažurirano: 22. 12. 2016.

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća ŽK Koprivnica, održanoj u ponedjeljak, 19. prosinca, predsjednik ŽK Koprivnica Mirko Habijanec ugostio je v. d. gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića, saborskog zastupnika i gradonačelnika Križevaca Branka Hrga, saborskog zastupnika i gradonačelnika Đurđevca Željka Lackovića, saborskog zastupnika Damira Felaka i dožupana Koprivničko-križevačke županije Darka Sobotu.

Sobota je ujedno zahvalio ŽK Koprivnica na doprinosu razvoju gospodarstva Koprivničko-križevačke županije te na suradnji u provođenju zajedničkih projekata.

Nakon uvodnog dijela, predsjednik Habijanec predložio je voditelja Podružnice Hrvatskih šuma Koprivnica Mirka Kovačeva za novog člana Gospodarskog vijeća ŽK Koprivnica, što su članovi Vijeća jednoglasno prihvatili. Predsjednik se osvrnuo na rad i ostvarene projekte ŽK Koprivnica u protekloj godini, na koje je izuzetno ponosan te je dodao da je u građevinarstvu ove godine povećana aktivnost za 3,5 posto, što je pozitivno za koprivničko-križevački kraj i njegove građevinare. Dodao je da prosječna bruto plaća u županiji iznosi 7.700,00 kuna, što je također pozitivan napredak. 

Na kraju sjednice upriličena je svečana dodjela Ugovora o stipendiranju novim stipendistima Zaklade Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata. Novim stipendistima Zaklade ugovore je dodijelio predsjednik Habijanec, nakon čega je potpisao i Sporazum o donaciji kojim Radnik d. d. Križevci dodjeljuje donaciju Zakladi Županijske komore Koprivnica.