U ŽK Bjelovar 10. prosinca održana je Svečana sjednica Gospodarskog vijeća na kojoj su uručene plakete Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima u 2017. godini.

U kategoriji malih trgovačkih društava priznanje je dobila tvrtka Rotor d.o.o. iz Bjelovara koja je osnovana i uspješno posluje od 1992. godine. Glavna je djelatnost tvrtke projektiranje, izvođenje i nadzor nad izvođenjem elektrotehničkih instalacija.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava plaketu je dobila tvrtka DI Čazma d.o.o. iz Čazme, prepoznatljiva po proizvodnji masivnih minimalističkih stolova i komoda te izradi namještaja vrhunske kvalitete i suvremenog dizajna za poslovne i ugostiteljsko-hotelijerske prostore.

U kategoriji velikih trgovačkih društava u 2017. godini najuspješnija bila je tvrtka Prima Commerce d.o.o. iz Bjelovara. Prima Commerce d.o.o. matična je tvrtka Prima grupe, najvećeg poslovnog sustava za maloprodaju i proizvodnju namještaja u regiji. Proizvodnja se odvija u osam tvorničkih postrojenja, a maloprodaja u 56 salona na području Hrvatske te osam na području Makedonije.

Kao i svake godine, ŽK Bjelovar na svečanoj je sjednici uručila i posebna prizanja tvrtkama za uspješno i kontinuirano poslovanje. Posebna priznanja za 50 godina djelovanja dobile su tvrtke Čvor d.o.o. iz Bjelovara te Radio Daruvar d.o.o. iz Daruvara, dok je Veterinarskoj stanici Daruvar d.o.o. uručeno priznanje za 70 godina uspješnog djelovanja.

Nagrade i priznanja dobitnicima uručili su Jakov Ćorić, predsjednik Gospodarskog vijeća ŽK Bjelovar, zamjenik gradonačelnika  Bjelovara Igor Brajdić te Damir Bajs, župan Bjelovarsko-bilogorske županije.