Vrijeme održavanja: 09.09.2019.

Sastanak predstavnika ŽK Split i Splitsko-dalmatinske županije na temu IT-sektora

Objavljeno: 11. 09. 2019. , Ažurirano: 11. 09. 2019.

Mogućnosti suradnje na zajedničkim projektima, radi daljnjeg razvoja IT sektora u Splitsko-dalmatinskoj županiji bila je tema sastanka održanog 9. rujna u HGK – Županijskoj komori Split, na kojem su sudjelovali predsjednik ŽK Split Joze Tomaš i voditelj projekta ICT županija Damir Brčić sa suradnicima.

Posljednjih nekoliko godina došlo je do intenzivnog rasta IT-sektora u Splitsko-dalmatinskoj županiji kao jednog od najperspektivnijih segmenata hrvatskoga gospodarstva, osobito malog i srednjeg poduzetništva, što dokazuje i kontinuirani rast broja tvrtki, broja zaposlenih te ukupnog prihoda.

Predstavnici Splitsko-dalmatinske županije predstavili su projekt ICT županija, a ŽK Split projekt digitalizacije poslovanja HGK Digitalna komora te aktivnosti Strukovne grupacije za IT koja okuplja županijske tvrtke iz navedenog sektora.

Dogovoreni su daljnji koraci po pitanju moguće zajedničke organizacije posjeta inozemnim specijaliziranim sajmovima i konferencijama, kao i drugih oblika suradnje poput ciljanih edukacija i radionica te specijaliziranih okruglih stolova.