Vrijeme održavanja: 24.05.2019.

Strukovna grupa arhitekata ŽK Split održala je 24. svibnja sjednicu koju je vodio predsjednik strukovne grupe Damir Rako.

Denis Sorić, viši stručni suradnik, prezentirao je projekt Digitalna komora – Gospodarska mreža te skrenuo pozornost na izuzetno velike mogućnosti projekta, koje mogu pomoći članicama u poslovanju.

Marijo Radevenjić, pročelnik Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje SDŽ, održao je prezentaciju o nadogradnji sustava eDozvole, što je novost koju donose novi zakonski akti – Zakon o gradnji i Zakon o prostornom uređenju.

Predsjednik strukovne grupe Damir Rako prema održanoj je raspravi predložio da se Vijeću arhitekata HGK uputi zajednički prijedlog dopune novih zakonskih akata koji bi izradili predstavnici HGK – ŽK Split, Komore arhitekata, Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije i Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje SDŽ.

Ivo Vojnović, direktor tvrtke Ured Vojnović d.o.o., govorio je o konferenciji Dani arhitekata u Splitu.

Jadranka Kiš, viša stručna savjetnica iz Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo, osvrnula se na rad Udruženja / Vijeća arhitekata HGK.

Poslovni tajnik Strukovne grupe arhitekata Mladen Buljan najavio je okrugli stol BIM doručak koji će se održati u hotelu Cornaro Split 30. svibnja.