Vrijeme održavanja: 05.10.2016.

Objavljeno: 23. 09. 2016. , Ažurirano: 03. 02. 2017.

HGK i Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom organiziraju stručni skup Zapošljavanje i rad osoba s invaliditetom prilika, a ne namet, u srijedu, 5. listopada, u dvorani za sastanke Županijske komore Čakovec, I. G. Kovačića 2, u 10 sati.

Zakonom je propisano da su poslodavci koji zapošljavaju najmanje 20 radnika dužni zaposliti određeni broj osoba s invaliditetom, ovisno o ukupnom broju zaposlenih radnika i djelatnosti koju obavljaju, a sve s ciljem da se potakne zapošljavanje osoba s invaliditetom koje imaju otežan pristup tržištu rada i dugi su niz godina isključene iz njega.

Ovaj stručni skup organizira se s ciljem da se pomogne poslodavcima u pretvaranju ovog izazova u priliku za daljnje unaprjeđenje njihova poslovanja.

Na skupu će eminentni predavači dati odgovore na pitanja:

  • Koji su izazovi i mogućnosti u zapošljavanju i radu osoba s invaliditetom iz pozicije poslodavaca i osoba s invaliditetom,
  • Zašto je za podizanje konkurentnosti važno zapošljavati osobe s invaliditetom,
  • Koji su problemi pri zapošljavanju i radu osoba s invaliditetom i kako ih prevladati,
  • Kakvi poticaji su osigurani i kako ih ostvariti,
  • Kakve su mogućnosti za radnike kod kojih dođe do smanjenja radnih sposobnosti i
  • Kako ispuniti kvotu, dobiti novčanu nagradu te što su to zamjenske kvote.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo da ispunite prijavni obrazac (u pratećim dokumentima) i pošaljete najkasnije do 30. rujna na e-adresu nborko@hgk.hr ili faks 040/311-161.