Vrijeme održavanja: 15.12.2017.

Predstavnici Strukovne grupacije metaloprerađivačke industrije održali su 15. prosinca stručni radni sastanak u bjelovarskom Veleučilištu s prodekanom za nastavu i studente, te prodekanicom za razvoj .

Sastali su se radi operacionalizacije prijedloga interventnih mjera za osiguranje stručne radne snage proizvodnom sektoru Grada Bjelovara i Županije. Naime, metaloprerađivačka industrija Bjelovarsko-bilogorske županije suočena je s kroničnim nedostatkom kvalificirane radne snage, odnosno radne snage koja zadovoljava potrebe proizvodnih procesa.

Jedno od rješenja koje su predstavnici Strukovne grupacije predložili jest i intervencija, u zakonskim granicama, u kurikulum studija mehatronike na Veleučilištu u Bjelovaru, kako bi se u što većoj mjeri uskladio s proizvodnim procesima i potrebama poslodavaca. Predstavnici Veleučilišta spremni su prihvatiti taj prijedlog, ali nakon što se putem anketnog upitnika ispitaju konkretne potrebe i zahtjevi poslodavaca s područja županije. Jedan od zaključaka bio je i potreba održavanja sastanka s predstavnicima srednjih strukovnih škola, te zajednički rad na obrazovnoj reformi, kako srednjoškolskog, tako i visokoškolskog sustava obrazovanja.