HGK – Županijska komora Split jedna je od institucija koja je poduzetnicima s područja Grada Solina predstavila svoje usluge i novosti u poslovanju, na skupu pod nazivom Poduzetnička sinergija, 17. prosinca u solinskom hotelu Salona Palace.

"Na kraju još jedne poslovne godine, uz zahvalu gospodarstvenicima na doprinosu razvoju Solina, cilj nam je ovim susretom našim poduzetnicima omogućiti i direktan kontakt s predstavnicima institucija relevantnih za njihovo poslovanje, kako bi im se olakšao rad i kvalitetno ih se informiralo", rekao je pozdravljajući skup uime organizatora gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević.

Ovim, istovremeno radnim i svečanim događajem, želi se potaknuti suradnja javnog i privatnog sektora kako bi se ostvario što veći gospodarski napredak na području grada, a Ninčević je najavio kako je cilj da ovakvi susreti postanu tradicionalni.

Usluge i projekte HGK i Županijske komore Split predstavila je viša stručna savjetnica ŽK Split Ana Marija Puzić. "Projekt Digitalna komora i poslovni portal Gospodarska mreža, Znakovi kvalitete HGK, Katalog hrvatskih proizvoda te Poduzetnički inkubator ŽK Split za poduzetnice početnice neki su od projekata i usluga HGK koji su vam na raspolaganju i kojima Komora nastoji olakšati poslovanje članicama i promovirati hrvatsko gospodarstvo", rekla je Puzić.

Nazočnim predstavnicima gospodarskih subjekata prezentirane su usluge i aktualnosti i ostalih institucija (uz ŽK Split i Grad Solin), poput Splitsko-dalmatinske županije, Porezne uprave, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Hrvatske obrtničke komore.