Vrijeme održavanja: 16.09.2021.

Objavljeno: 08. 09. 2021. , Ažurirano: 08. 09. 2021.

U HGK – Županijskoj komori Osijek će se u četvrtak, 16. rujna, u 10 sati održati radionica o novostima u provedbi nove Školske sheme voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda 2021./2022. Radionica se održava u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, Uprave za poljoprivredno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište.

Školska shema je program kojim se promiču javnozdravstvene politike Europske unije, u kojemu Republika Hrvatska kao država članica EU sudjeluje već osmu godinu. Namijenjena je poboljšanju distribucije poljoprivrednih proizvoda i poboljšanju prehrambenih navika djece i mladih osoba.

Vlada Republike Hrvatske je krajem srpnja usvojila izmjene i dopune Nacionalne strategije za provedbu Školske sheme te Ministarstvo poljoprivrede, zajedno s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi održava promotivne aktivnosti sa svrhom edukacije osnivača škola, škola i dobavljača, kako bi im pojasnilo novosti u provedbi i na odgovarajući način pripremilo sve dionike za provedbu u novoj školskoj godini.