Održan sastanak Strukovne skupine agencija za poslovanje nekretninama ŽK Šibenik

Vrijeme održavanja: 10.11.2017.
Strukovna skupina agencija za posredovanje u prometu nekretninama ŽK Šibenik održala je šesnaestu sjednicu u petak, 10. Studenog 2017. u Županijskoj komori Šibenik.

Prema Poslovniku o radu Udruženja poslovanja nekretninama, na sjednici su izabrani voditelj i zamjenik Strukovne grupacije.

Za voditelja Grupacije izabrana je Divna Bulat, Domus Nekretnine d. o. o., a za zamjenika voditeljice izabrana je Renata Bulat Baić, Interservis Bulat d. o. o.

Stručna suradnica ŽK Šibenik Neda Bralić, prisutnim je predstavnicima agencija prezentirala analizu financijskih rezultata poslovanja poduzetnika u djelatnosti poslovanja nekretninama Šibensko-kninske županije za 2016. godinu te pregled broja kupoprodaja nekretnina prema vrstama nekretnina za razdoblje 2011. – 2016. godine, u Šibensko-kninskoj županiji i Republici Hrvatskoj.

Prisutni su aktivno sudjelovali u raspravi o tekućoj  problematici u svom poslovanju, primjerice o pitanju upisa stranih agencija u Registar posrednika koje se oglašavaju na hrvatskim web portalima.

Kako bi se izbjegle gužve i dodatno čekanje na Zemljišno-knjižnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku,  predstavnici agencija zatražili su da se predsjedniku Općinskog suda predloži organiziranje posebnih termina za primanje predstavnika Agencija za nekretnine.

Kontakti

  • Neda Bralić Tajnica Strukovne grupacije Tel: +385 22 311623 Email: nbralic@hgk.hr