Izabrana nova predsjednica Strukovne skupine agencija za poslovanje nekretninama u ŽK Karlovac

Vrijeme održavanja: 22.12.2016.   /   Rok prijave: 21.12.2016.

Članovi Strukovne skupine agencija za poslovanje nekretninama Županijske komore Karlovac su na sjednici održanoj u četvrtak, 22. prosinca za predsjednicu izabrali Đurđicu Skočić, vlasnicu Agencije Kairos d. o. o. iz Karlovca, a za njenog zamjenika izabran je Nedeljko Korač, vlasnik agencije N.N.M. – KOR d. o. o. iz Karlovca.

Na sjednici se raspravljalo i o temama s 26. Foruma poslovanja nekretninama. Predstavnici agencija pozitivnim su za svoje poslovanje, ali i za stjecatelje nekretnina ocijenili promjene koje donosi novi Zakon o poslovanju nekretninama, posebno pojednostavljena procedura prijave poreza na promet nekretnina, procedura oslobođenja od plaćanja poreza pri unosu nekretnina u trgovačka društva te kod razvrgnuća suvlasništva ili diobe zajedničkog vlasništva.

Uz to, osvrnuli su se i na aktualno stanje na nekretninskom tržištu u Hrvatskoj koje ukupno pokazuje pozitivne pomake, no s velikim razlikama među regijama. U Karlovačkoj županiji, složili su se predstavnici agencija, 2016. godina bila je uspješnija od prethodne i očekivanja su da se taj trend nastavi.

Članovi Strukovne skupine su se s novim vodstvom usaglasili da je potrebno češće sastajanje i razmjena iskustava o pojedinim aspektima poslovanja u cilju unapređenja djelatnosti.

 

Kontakti

  • Valentina Sečen viša stručna suradnica Tel: +385 47 612111 Email: vsecen@hgk.hr