Vrijeme održavanja: 20.12.2018.

Objavljeno: 20. 12. 2018. , Ažurirano: 27. 12. 2018.

Strukovna grupa metaloprerađivačke industrije Bjelovarsko-bilogorske županije održala je u ŽK Bjelovar sjednicu 20. prosinca.

Sjednicu je otvorio predsjednik Strukovne grupe Ksenofan Fofonjka, a nazočni članovi Strukovne grupe prihvatili su predloženi dnevni red sjednice.

Prema dnevnome redu, tajnik je podnio izvještaj o radu Strukovne grupe u 2018. godini, predstavio osnovne pokazatelje poslovanja metaloprerađivačke industrije Hrvatske u 2017. godini, te predložio nacrt plana rada Strukovne grupe u 2019. godini,  koji je prihvaćen i djelomično nadopunjen novim stavkama.

Uslijedilo je razmatranje problematike i stanja u metaloprerađivačkoj industriji županije s posebnim naglaskom na nedostatku stručnih kadrova, te efikasnih nastavnih programa i praktične nastave za osposobljavanje kadrova u ovoj industrijskoj grani.

Zaključeno je da će se po usvojenom planu rada Strukovne grupe u 2019. godini pojačati komunikacija sa Veleučilištem u Bjelovaru kako bi se u nastavni plan uvelo više sadržaja metaloprerađivačke struke, a prihvaćen je i prijedlog člana strukovne grupe Dalibora Bogovića za održavanjem zajedničke sjednice predstavnika metaloprerađivačke i drvno-prerađivačke industrije radi rješavanja problema nedostatka kadrova osposobljenih za rukovanje numerički upravljanim obradnim strojevima.