Vrijeme održavanja: 04.12.2018.

Objavljeno: 29. 11. 2018. , Ažurirano: 06. 12. 2018.

Članovi Strukovne grupacije građevinske industrije, projektanata i arhitekata Županijske komore Koprivnica okupili su se u utorak, 4. prosinca, u ŽK Koprivnica.

Na početku sjednice upoznati su s novim projektom HGK – Digitalna komora. Digitalna komora nova je informacijsko-komunikacijska platforma za e-usluge HGK, dostupna članicama i poslovnoj zajednici te javnoj upravi i građanima, kojom HGK želi pridonijeti povećanju korištenja informacijskih i komunikacijskih tehnologija u području pružanja e-usluge na razini Republike Hrvatske.

U nastavku sjednice predsjednik Strukovne grupacije Željko Pecak, direktor tvrtke Lasselsberger – Knauf d.o.o., govorio je o aktualnom stanju i perspektivama razvoja graditeljske djelatnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji te skrenuo pozornost na rezultate poslovanja graditeljske djelatnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji u 2017. godini. S obzirom na velike probleme, ponajprije u javnoj nabavi i pronalasku kadrova za rad u graditeljstvu, naglasio je da je potrebno sazvati sastanak Ministarstva graditeljstva, Županije, škola i graditelja kako bi se što prije našla rješenja jer je situacija, posebice s kadrovima, alarmantna.

U drugom dijelu sjednice okupljenim graditeljima i projektantima Tomislav Golubić, stručni savjetnik za primjenu i projekte u Lasselsberger – Knaufu d.o.o., prezentirao je toplinskoizolacijske (ETICS) sustave i sanacijske sustave za graditeljsku baštinu i sanaciju AB konstrukcija.

Predsjednik Pecak pozvao je članice da predlažu teme iz građevinarstva i pratećih djelatnosti o kojima se žele educirati i informirati kako bi iskoristili vrijeme u dijelu sezone kada je manje radova.