Vrijeme održavanja: 26.03.2019.

Objavljeno: 20. 03. 2019. , Ažurirano: 28. 03. 2019.

U utorak, 26. ožujka, u 16 sati i 30 minuta, na adresi Bulevar oslobođenja 23, održat će se sjednica Sekcije obiteljskog smještaja HGK – ŽK Rijeka na kojoj će glavna tema biti Predstavljanje nove kreditne linije Ministarstva turizma i Hrvatske banke za obnovu i razvitak namijenjene privatnim iznajmljivačima. 

Ministarstvo turizma potpisalo je 27. veljače s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR) i dvjema poslovnim bankama novu povoljnu kreditnu liniju namijenjenu privatnim iznajmljivačima, koja je dostupna odmah. Riječ je o jedinstvenoj kreditnoj liniji, odnosno programu mikrokreditiranja privatnih iznajmljivača u hrvatskom turizmu, koja se dogovara posljednje dvije godine radi povećanja kvalitete i dodatne ponude objekata u domaćinstvima koja se registrirano bave iznajmljivanjem smještaja turistima.

Jedinstvena kreditna linija Ministarstva turizma i HBOR-a kojoj su se u startu pridružile Hrvatska poštanska banka i Podravska banka, namijenjena je fizičkim osobama registriranima kao privatnim iznajmljivačima koji u trenutku odobrenja kredita imaju rješenje nadležnog ureda za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu; smještaja u sobi, apartmanu, studio apartmanu ili kući za odmor do najviše deset osoba, odnosno dvadeset kreveta i koji pružaju smještaj u kampu s ukupno najviše deset smještajnih jedinica, odnosno za trideset gostiju istodobno.

Svoje sudjelovanje na sjednici možete potvrditi prijavom putem online prijavnice u nastavku teksta najkasnije do 25. ožujka. Prijave će se zaprimati do popunjenja kapaciteta dvorane ili isteka roka prijave.