Objavljeno: 19. 02. 2021. , Ažurirano: 19. 02. 2021.


Cilj tehničkog priručnika Sigurna uporaba toplinsko-izolacijskih materijala u građevinama s aspekta zaštite od požara, u izdanju Hrvatske gospodarske komore i Građevinskog fakulteta u Zagrebu, prikazati pravilnu izvedbu specifičnih detalja gorivih toplinsko-izolacijskih materijala, koji po svojoj količini i opsegu pridonose najviše povećanju požarne opasnosti u zgradama.

Također, jedan je od ciljeva uputiti na nedostatke važeće regulative koja je u nekim dijelovima što se tiče uporabe toplinsko-izolacijskih materijala teško primjenjiva, a i različita od uobičajene europske prakse. Priručnik je nastao je na inicijativu članica HGK iz ove branše, uz potporu Europske poduzetničke mreže (EEN). Autori su doc. dr. sc. Marija Jelčić Rukavina s Građevinskog fakulteta, Milan Carević, viši predavač s Visoke škole za sigurnost, te izv. prof. dr. sc. Zoran Veršić s Arhitektonskog fakulteta.

Priručnik Sigurna uporaba toplinsko-izolacijskih materijala u građevinama s aspekta zaštite od požara (.PDF; 2,3 MiB) možete pronaći u pratećim dokumentima na ovoj stranici.

Izvor: HGK