Vrijeme održavanja: 21.11.2018.

U ŽK Slavonski Brod 21. studenoga održan je seminar o internacionalizaciji poslovanja malih i srednjih poduzetnika.

Ciklus takvih seminara održava se u županijskim komorama u sklopu projekta HGK HR.izvoz – s HGK do stranih tržišta, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Cilj je projekta dodatno osnaživanje prisutnosti MSP-ova na inozemnim tržištima radi povećanja izvoza hrvatskih proizvoda i usluga, čime će se unaprijediti konkurentnost hrvatskoga gospodarstva i osigurati gospodarski rast i razvoj.

hr izvoz seminar zksb.JPGSudionici seminara Internacionalizacija MSP-ova; Izvor: HGK

Projekt bi trebao pridonijeti podizanju razine informiranosti MSP-ova o internacionalizaciji, povećanju izvoza hrvatskih proizvoda i usluga na tradicionalna i nova izvozna tržišta te ukupnom povećanju broja izvoznika.

Na seminaru su obrađene teme povezane s izvoznicima početnicima, istraživanjem inozemnog tržišta, osvajanjem novih tržišta i povećanjem izvoza, pronalaženjem odgovarajućih partnera, nastupanjem u inozemstvu, zaštitom od rizika neplaćanja, osiguranjem robe, pregovaranjem i ugovaranjem poslova itd.

Predavači na seminaru bili su djelatnici tvrtke Deloitte Hrvojka Skoković Harašić, direktorica Odjela poreznog savjetovanja, Tatjana Orešković Trcin, viša menadžerica te Zrinka Vrtarić, odvjetnica iz odvjetničkog društva Orešković, Vrtarić i partneri. 

hr izvoz 2018 zksb 1.JPGSudionici seminara Internacionalizacija MSP-ova; Izvor: HGK