Vrijeme održavanja: 12.12.2018.

Objavljeno: 26. 11. 2018. , Ažurirano: 14. 12. 2018.

HGK je, u suradnji s Arapskim centrom d.o.o., u ŽK Split organizirala seminar Kako poslovati s arapskim zemljama – program edukacije arapske poslovne kulture i etike, u srijedu, 12. prosinca. Seminar je dio projekta HGK HR.izvoz – s HGK do stranih tržišta, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Cilj je dodatno ojačati prisutnost MSP-ova na inozemnim tržištima radi povećanja izvoza hrvatskih proizvoda i usluga, čime će se unaprijediti konkurentnost hrvatskoga gospodarstva i osigurati gospodarski rast i razvoj.

Mustafa Alajbegović iz Arapskog centra d.o.o., koji je održao predavanje, upoznao je dvadesetak zainteresiranih tvrtki koje posluju ili namjeravaju poslovati na tržištima arapskih zemalja s vještinama samostalnog poslovanja s arapskim poslovnim partnerima, arapskom kulturom i socijalnom interakcijom, a i s poslovnom etikom u arapskom svijetu.

Projekt bi trebao pridonijeti podizanju razine informiranosti MSP-ova o internacionalizaciji, povećanju izvoza hrvatskih proizvoda i usluga na nova tržišta te ukupnom povećanju broja izvoznika.