Andreja Vukojević: Za daljnji razvoj cjelogodišnjeg turizma nužno je unaprijediti poduzetničku klimu

Autor: Goran Jakuš
Andreja Vukojević: Za daljnji razvoj cjelogodišnjeg turizma nužno je unaprijediti poduzetničku klimu
Objavljeno: 08. 11. 2024. , Ažurirano: 08. 11. 2024.

Autor: Goran Jakuš
Pod motom Redefinicija uspjeha: spoji i dijeli, jučer je u Zagrebu u dvorani Hrvatske gospodarske komore održano treće izdanje konferencije Redefining Success powered by Fortenova grupa, koja je okupila uspješne poslovne žene povezane strašću prema biznisu.
Svaka od govornica donijela je inspirativnu priču vlastitog profesionalnog puta, pokazujući kako se uspjeh može redefinirati kroz međusobnu podršku i dijeljenje znanja i iskustava.
Urška Šefman, Mai Mowrey, Petra Jelenić i Nina Bratovž, Josipa Jutt Ferlan, Ingrid Badurina Danielsson, Andreja Vukojević, Marina Wallner, Dubravka Tomeković Aralica i Lana Pavić ; Izvor: Goran Jakuš
Na panel raspravi žene iz različitih područja djelovanja govorile su o želji za podizanjem ljestvice i hrabrost da se izbore za svoje mjesto u pretežno muškom poslovnom svijetu.
Izvršna direktorica hotela Hilton u Zagrebu Josipa Jutt Ferlan, direktorica Sektora za turizam i Službe za marketing i komunikacije Hrvatske gospodarske komore Andreja Vukojević, direktorica Gault&Millau Croatia uvrštena na prestižnu Forbes 50 Over 50 listu Ingrid Badurina Danielsson te suosnivačica i kreativna direktorica legendarne slastičarnice Zvezda iz Ljubljane Urška Šefman, posjetiteljima su dale vrijedan uvid u to kako svoju strast pretvoriti u uspješan posao.
Složile su se da je važno uvijek se usuditi pokušati nešto novo, raditi na vlastitoj transformaciji unatoč mogućim preprekama, okružiti se kvalitetnim timom te precizno definirati - što je za njih uspjeh. Vukojević je naglasila da je u turizmu, kao i u svakom poslu podizanje kvalitete ključ uspjeha.
"Hrvatska ove godine bilježi izvrsne turističke rezultate, no za daljnji razvoj cjelogodišnjeg turizma nužno je unaprijediti poduzetničku klimu. Zato smo ove godine pokrenuli platformu Stories koja okuplja ponuditelje premium usluga, a koji stvaraju dodanu vrijednost kroz autentične doživljaje, ciljajući goste veće platežne moći. Fokus nam je na inovativnim projektima i vrhunskoj ponudi koja privlači posjetitelje tijekom cijele godine", rekla je Andreja Vukojević, direktorica Sektora za turizam HGK i Službe za marketing i komunikacije HGK.
Konferencija je okupila istaknute osobe iz svijeta gastronomije, enologije i hotelijerstva, no i mnoštvo poslovnih žena ali i muškaraca, koji su prepoznali priliku za inspiraciju i umrežavanje, te su u neposrednom druženju otkrili s kakvim se izazovima nose uspješne žene iz različitih profesija. Goste je na početku pozdravila Dubravka Tomeković Aralica, izvršna direktorica inicijative Mediterranean Women Chefs.
Izvor: Matej Dokić
Na večeri održanoj u restoranu hotela Hilton Garden Inn, prošlogodišnja dobitnica stipendije Viktorija Bašić iz Splita, ispričala je kako je u Provansi na usavršavanju kod chefa Michela Basaldelle provela najuzbudljivijih mjesec dana svog profesionalnog života te učvrstila želju da postane chefica kuhinje.
Nova stipendistica inicijative Mediterranean Women Chefs je dvadesetjednogodišnja Hana Čović, mlada nada gastronomije i slastičarstva, koja je nakon gimnazije izabrala obrazovanje u KulIN institutu u Sisku, a već dvije godine radi u zagrebačkom SOL tapas baru.