Objavljeno: 08. 11. 2018. , Ažurirano: 06. 12. 2018.


Jesenski, 30. Forum poslovanja nekretninama, u organizaciji Udruženja poslovanja nekretninama Hrvatske gospodarske komore, održat će se 3. prosinca u hotelu Sheraton u Zagrebu.

Svrha je Foruma edukacija članica Komore i svih institucija i stručnjaka uključenih u područje poslovanja nekretninama te informiranje o novostima u važećoj zakonskoj regulativi. Riječ je o središnjem događanju industrije poslovanja nekretninama koje pridonosi razvoju i boljoj poziciji struke na tržištu Republike Hrvatske i u regiji te povećanju znanja svih sudionika iz ovog područja.

Želja nam je privući vašu pažnju i s pomoću stručnjaka iz područja povezanih s posredovanjem u prometu nekretninama na zanimljivim predavanjima predstaviti najnovije trendove i zakonske novosti koje mogu unaprijediti vaše poslovanje te vam pomoći da poslujete kvalitetnije i profitabilnije.

Radimo u izazovnom okružju i svima nam je krajnji cilj profesionalizacija struke. Tome mogu pridonijeti konkretna znanja i vještine iz područja povezanih s našom strukom.

S obzirom na promjene u zakonskom okviru koji utječe na poslovanje posrednika, na Forumu ćemo vas upoznati sa GDPR-om - Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka i obvezama koje su zbog nje dobili posrednici u prometu nekretninama, s postupkom nadzora nad posrednicima u prometu nekretnina, osiguranjem od odgovornosti i postupkom stjecanja prava vlasništva stranih osoba na nekretninama u Republici Hrvatskoj.

Dio predavanja bit će fokusiran na sudsku praksu s posebnim osvrtom na Zakon o posredovanju u prometu nekretnina i Zakon o obveznim odnosima te postupak mirenja kao način rješavanja sporova iz ugovora o posredovanju u prometu nekretnina.

Kao i uvijek, posrednici će se educirati o mjerama za sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma, što je i zakonska obveza.

Govorit ćemo i o tome može li percepcija kvarta utjecati na cijenu nekretnine i o posrednicima na hrvatskom tržištu nekretnina, a dat ćemo i pregled tržišta nekretnina.

Nadamo se da ćete se odazvati u što većem broju jer vjerujemo da je izbor tema i predavača atraktivan te da ćete na Forumu steći znanja i vještine koje ćete moći primijeniti u svakodnevnom poslovanju.

 

Prijava i kotizacija

Visina kotizacije na 30. Forumu iznosi 440 kuna po osobi, a uključuje pravo na prisustvovanje predavanjima, zbornik radova, ručak i kavu u pauzi predavanja. 

Upute za uplatu kotizacije za 30. Forum poslovanja nekretninama:

PLATITELJ:

Naziv poduzeća / ime i prezime, adresa
OIB

PRIMATELJ:

Hrvatska gospodarska komora
Rooseveltov trg 2
10000 Zagreb

Opis plaćanja: 30. Forum poslovanja nekretninama

IBAN: HR1423400091100241295

Model: HR00

Poziv na broj: 2493730-063-2018

 

Račun za plaćenu kotizaciju bit će vam dostavljen u najkraćem mogućem roku nakon završetka Foruma.

Prijaviti se možete isključivo online obrascem, najkasnije do 26. studenoga. 

 

Zbornik radova sa 30. Foruma poslovanja nekretninama

 

Predavanja:

Željko Sarić: Obveze posrednika u prometu nekretninama kao obveznika primjene mjera za sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma

Mr.sc. Željko Uhlir: Pregled tržišta nekretnina u RH

Irena Bobovčan: Postupak stjecanja prava vlasništva stranih osoba na nekretninama u Republici Hrvatskoj

Damjan Geber: Kako gentrifikacija i branding kvarta utječe na kretanje cijena nekretnina

Interni akt - politike, kontrole i postupci za smanjivanje i učinkovito upravljanje rizikom od pranja novca i financiranja terorizma  

 

Prezentacije

Željko Sarić: Obveze posrednika u prometu nekretninama kao obveznika primjene mjera za sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma

Mr.sc. Željko Uhlir: Pregled tržišta nekretnina u RH

Irena Bobovčan: Postupak stjecanja prava vlasništva stranih osoba na nekretninama u Republici Hrvatskoj

Damjan Geber: Kako gentrifikacija i branding kvarta utječe na kretanje cijena nekretnina

Dragan Katić: Sudska praksa sa osvrtom na Zakon o posredovanju u prometu nekretnina i Zakon o obveznim odnosima

Dr.sc. Srđan Šimac: Mirenje kao način rješavanja sporova iz ugovora o posredovanju u prometu nekretninama

Antonio Mučnjak: Poslovi i ovlasti carinskih službenika i nadzor nad posrednicima u prometu nekretnina

Mr.sc. Sanja Šimić: Gospodarska mreža – Digitalna komora

Dubravko Ranilović: Posrednici na hrvatskom tržištu nekretnina

Tanja Margaletić: Osiguranje od odgovornosti za štetu

Sudionici Foruma poslovanja nekretninama
Izvor: HGK