Otvoren je poziv OIS-AIR Proof of Concept, koji nudi financijsku potporu u obliku inovacijskih vaučera u vrijednosti od 18.500 eura za deset najboljih inovativnih projekata koje zajednički razvijaju istraživački instituti te mala i srednja poduzeća u Jadransko-jonskoj regiji.

Svrha je pružanje financijske potpore uspješnom pretvaranju dobrih istraživanja u dobro poslovanje.

Poziv OIS-AIR Proof of Concept jest transnacionalna inicijativa koju promiče OIS-AIR mreža koju čine predstavnici šest zemalja (Italija, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Grčka i Albanija), partneri projekta OIS-AIR – Otvoreni inovacijski sustav Jadransko-jonske regije, kako bi se potaknuo gospodarski rast i konkurentnost u toj regiji.

Poziv OIS-AIR Proof of Concept podupire zajednički razvoj rezultata istraživanja istraživačkih centara te malih i srednjih poduzeća u području prometa i mobilnosti, energije i okoliša te agro-bioekonomije, a i njihovo testiranje u istraživačkim laboratorijima ili relevantnom okruženju. Inovacijske projekte podnositelji zahtjeva sufinanciraju doprinosom osoblja iz vlastitih sredstava.

Ako je vaša istraživačka institucija sa sjedištem u Jadransko-jonskoj regiji zainteresirana za predstavljanje rezultata vaše tehnologije ili istraživanja, registrirajte se na OIS-AIR INNOVAIR platformi (www.oisair.net), ispunite obrazac za prijavu i pošaljite svoj tehnološki prijedlog!

Natječaj se sastoji od tri uzastopne faze:

  • poziva za ideje, usmjerenog na javne istraživačke institucije i sveučilišta pozvana objaviti svoje rezultate istraživanja, patente i razvijene tehnologije na platformi INNOVAIR do 14. srpnja. 
  • poziva za projekte, usmjerenog na poticanje razvoja zajedničkog R2B inovacijskog projekta, koji je otvoren od 15. srpnja do 30. rujna: po objavi kratkog opisa tehnologije prijavitelja obavlja se spajanje s poduzećima, nakon čega se može podnijeti prijava za zajednički istraživački projekt u sklopu poziva za projekte.
  • posljednja faza, odabir i dodjela 10 inovacijskih vaučera, bit će završena do kraja listopada ove godine. 

PoC Call hodogram.png

 

Kako bi se prijavili, istraživački instituti te mala i srednja poduzeća moraju se registrirati na platformi OIS-AIR INNOVAIR, namijenjenoj podržavanju interakcije među poduzećima, poduzetnicima i istraživačima u Jadransko-jonskoj regiji.

Transnacionalne prijave na poziv dobit će dodatne bodove kod ocjenjivanja kako bi se potaknula prekogranična inovacijska mreža na jadransko-jonskom području povezivanjem relevantnih partnera i omogućavanjem transnacionalnih tokova znanja, inovatora te zajedničkoga korištenja infrastrukture i tehnologija.

Projekt OIS-AIR – Otvoreni inovacijski sustav Jadransko-jonske regije financira se iz programa Europske unije INTERREG Adrion. Cilj je uspostaviti jedinstveno tržište za tehnologije i inovacije koje uključuje relevantne dionike iz različitih sektora Jadransko-jonske regije, od istraživačkih institucija do malih i srednjih poduzeća te javne uprave. Partneri na projektu su: Znanstveni park AREA Trst, Tehnološki park Ljubljana, Hrvatska gospodarska komora, Znanstveno-tehnološki park Beograd, Centar za istraživanje i tehnologiju Grčke, Sveučilište Basilicata iz Italije te Ministarstvo financija i gospodarstva Albanije.

Više informacije pronađite na ovoj poveznici, a i ovdje.