Hrvatske tvrtke na 15. međunarodnom sajmu tehnologija, podugovaranja i dizajna brodica, jahti i velikih brodova SEATEC 2017

Vrijeme održavanja: 29.03.2017. - 31.03.2017.

U Marini di Carrara, u Italiji, od 29. do 31. održan je 15. međunarodni sajam tehnologija, podugovaranja i dizajna brodica, jahti i velikih brodova SEATEC 2017.

SEATEC je sajam posvećen sektoru opskrbe u brodogradnji i brodarstvu, uključujući sirovine, dizajn, komponente, tehnologije i podugovaranje, s posebnim naglaskom na izradi rekreativnih plovila i jedini je događaj takve vrste u Italiji i južnoj Europi. Izlagači su tvrtke uključene u proizvodnju komponenti, opreme, strojeva, mehaničkih dijelova i sirovina za brodove i brodogradilišta, uključene u poslove za trećeg partnera, serviseri motora i plovila te tvrtke koje nude dizajn i ostale usluge u pomorskoj industriji.

Hrvatski proizvođači sudjeluju na sajmu u organizaciji HGK – Komore Zagreb još od 2008. godine, a ove su se godine na zajedničkom izložbenom prostoru u okviru posebnog dijela sajma Med Village (Mediteransko selo) predstavile tri tvrtke: Flammifer d. o. o. iz Ozlja, Grit inter d. o. o. iz Zagreba i Tema d. o. o. iz Pule.

Izložbeni prostor Komore Zagreb posjetio je i Ilija Želalić, ministar savjetnik u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici u Rimu, koji je izrazio zadovoljstvo što su HGK i hrvatske tvrtke ponovo prisutne na sajmu kao izlagači.

Ovogodišnji sajam uveo je nove teme. Naglasak je stavljen na održivost okoliša, odnosno poslovanje s maksimalnim poštovanjem okoline. Poseban je dio izložbe posvećen pomorskom sektoru, osobito u području krstarenja, ali i izradi specijaliziranih vojnih plovila manje veličine. Istaknuta je važnost omogućavanja pristupa i korištenja brodica osoba s invaliditetom, koja sve više zaokuplja dizajnere plovila, proizvođače i dobavljače dijelova. Uvedene su i posebne nagrade za izlagače (Qualitec Design, Qualitec Technology Awards, GreenTec).

Tijekom sajma održala se i međunarodna izložba kompozita i srodnih tehnologija COMPOTEC. Organizirani su i B2B poslovni razgovori za izlagače i pozvane sudionike radi izravnog spajanja kupaca i dobavljača, a sajamski dani bili su popraćeni brojnim konferencijama i stručnim treninzima.

Na ovogodišnjem je sajmu sudjelovalo oko 420 direktnih izlagača, najviše iz Italije, a zatim iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Nizozemske Francuske i Njemačke, a procjenjuje se da su ga posjetili predstavnici oko 1.800 tvrtki.

Kontakti

Organizatori

Komora Zagreb organizator nastupa na sajmu Tel.: +385 1 460 6777 Fax: +385 1 460 6813 E-mail: hgkzg@hgk.hr