Vrijeme održavanja: 06.12.2018.

Objavljeno: 27. 11. 2018. , Ažurirano: 11. 12. 2018.

U četvrtak, 6. prosinca, Strukovna grupacija metaloprerađivačke industrije ŽK Čakovec održala je svoju dvadeset i treću sjednicu.

Na dnevnom redu sjednice, koju je sazvao i vodio predsjednik Strukovne grupacije Đuro Horvat, bile su sljedeće točke: rezultati poslovanja metaloprerađivačke industrije u Međimurskoj županiji u 2017. godini, razvojno-poslovna strategija metalne industrije Međimurja, ulaganje i razvoj srednjeg strukovnog obrazovanja, perspektive visokog inženjerskog obrazovanja, savjetovanje roditelja i učenika za odabir strukovnih zanimanja te ostala pitanja.

Sjednici su nazočili predstavnici metaloprerađivačkih tvrtki sa sjedištem u Međimurskoj županiji te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Međimurske županije i predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Čakovec.

Na sjednici je zaključeno da je potrebno smanjiti upisne kvote za upis učenika u srednje škole za ona zanimanja koja su u većem broju zastupljena među prijavljenim nezaposlenim osobama na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, zatim da treba pokrenuti kreiranje brenda Međimurska metalna industrija, čija je kvaliteta poznata u poslovnim krugovima u drugim zemljama svijeta, i uključiti pomoć HGK za provedbu kampanje u promociji tog projekta te razmotriti mogućnosti da plaće nastavnika u Regionalnom centru kompetentnosti u Čakovcu budu povećane sufinanciranjem Županije ili države kako bi se destimulirao odlazak nastavnika na bolje plaćena radna mjesta u gospodarstvu ili u inozemstvo.